Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μανούλες» οι «σοσιαλιστές»

Δικαίως οργίστηκε ο Γ. Παπαντωνίου, όταν ο Κ. Καραμανλής δήλωσε στη Βουλή πως η κυβέρνηση καλώς μεν αποδέχεται και εφαρμόζει τη «φιλελεύθερη» πολιτική της ΝΔ, πλην, όμως, σε ό,τι αφορά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προχωρά «αποσπασματικά και χωρίς ενιαία στρατηγική». Ουδέν τούτου ψευδέστερον, καθώς η σημερινή κυβέρνηση έχει διακηρυγμένη στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Ορθώς, δε, ο Γιάννος απάντησε «δε δεχόμαστε μαθήματα ιδιωτικοποιήσεων από τη ΝΔ».

Διότι, ναι μεν, η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει προηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής - αν και η καθαρή αλήθεια είναι ότι από τα τέλη της πρώτης 8ετίας της «σοσιαλιστικής» διακυβέρνησης, επί Α. Παπανδρέου, είχε ξεκινήσει η σχετική συζήτηση και είχαν ληφθεί και συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις για ιδιωτικοποιήσεις και μετά ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τις «βάλει μπροστά» - αλλά οφείλει ο Κ. Καραμανλής να παραδεχτεί ότι οι «σοσιαλιστές του εκσυγχρονισμού» είναι πιο πρακτικοί, πιο «παστρικοί» και πιο αποτελεσματικοί σ' αυτή τη «δουλιά».

Και δεν το λέμε αυτό μόνο για να μην αδικήσουμε τον Γιάννο, που υπερηφανεύεται ότι είναι σε θέση να ξεπουλήσει ό,τι δημόσιο και κερδοφόρο υπάρχει, αλλά και διότι έχει αποδειχτεί διεθνώς, πως σε τέτοιες «δουλιές» οι «σοσιαλιστές» είναι «μανούλες» και τα καταφέρνουν καλύτερα από τους «φιλελεύθερους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ