Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Δεν εκφράζει το λαό μας... η «βρώμικη» πολιτική τους

«Με έναν προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επιχειρεί να επέμβει για άλλη μια φορά στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας ενόψει των εκλογών και παράλληλα να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για πιθανές μελλοντικές στρατιωτικές επεμβάσεις». Αυτά τονίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Εκτός των άλλων - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στο μήνυμα της ΕΕ προς το σερβικό λαό - οι Ευρωνατοϊκοί δολοφόνοι,

  • εκείνοι που είναι συνυπεύθυνοι για το βρώμικο πόλεμο των 78 ημερών, για χιλιάδες νεκρούς, για αμέτρητες καταστροφές,
  • εκείνοι που δε δίστασαν να βομβαρδίσουν νοσοκομεία, βρεφοκομεία, σχολεία,
  • εκείνοι που δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και άλλα χημικά όπλα, με απύθμενο θράσος,

κατηγορούν τη Γιουγκοσλαβία ως υπεύθυνη για τον πόλεμο.

Είναι, επίσης - επισημαίνεται σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης της ΕΕΔΥΕ - «τουλάχιστον προκλητικό να επικαλούνται τις λέξεις, δημοκρατία και ελευθερία, εκείνοι που παραβίασαν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου με απρόκλητη επίθεση και πόλεμο κατά μιας ανεξάρτητης χώρας - μέλους του ΟΗΕ. Αυτοί, που αδίστακτα με το οπλισμένο χέρι του ΝΑΤΟ επιχειρούν να υποτάξουν όλους τους λαούς στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, την πείνα και το θάνατο».

Η υπογραφή του κειμένου, τονίζεται στη συνέχεια, «από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης στην ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας αποδεικνύει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε υπάλληλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μεσίτη των συμφερόντων τους στην περιοχή».

Η βρώμικη αυτή πολιτική, ξεκαθαρίζει η ΕΕΔΥΕ στο κείμενό της, σε βάρος των λαών των Βαλκανίων δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που για 78 ημέρες αγωνίστηκε κατά του πολέμου, καταδίκασε με όλους τους τρόπους το ΝΑΤΟικό έγκλημα και συμπαραστάθηκε στον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ καλεί «το λαό,τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις να αντιδράσουν στη νέα επέμβαση που επιχειρούν οι ιμπεριαλιστές, να συμπαρασταθούν και πάλι στο λαό της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας, που είναι και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατιά συσπείρωση στις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος (2000-12-30 00:00:00.0)
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης ο Μάης (2000-04-20 00:00:00.0)
«Εγκλημα» η υπεράσπιση της ειρήνης (2000-04-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική εγρήγορση του λαού (2000-02-29 00:00:00.0)
Στόχος μας η συμβολή στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου (1999-06-27 00:00:00.0)
Απαράδεκτη και προκλητική η τρομοκράτηση στρατευμένων (1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ