Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΕ
Οργή για την ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας

Νέες σημαντικές πολιτικές διαστάσεις παίρνει πλέον η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γ.Α. Παπανδρέου, που πρωτοστατεί στις προσπάθειες ωμής επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα εσωτερικά γειτονικής μας χώρας, της Γιουγκοσλαβίας, η οποία οδηγείται σε εκλογές, εν μέσω απειλών, εκβιασμών, τρομοκρατίας, πολιτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών επεμβάσεων και χρησιμοποίησης κάθε ανέντιμου μέσου από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Το κατάπτυστο μήνυμα του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ήταν το επιστέγασμα των επίσης κατάπτυστων δηλώσεων του Ελληνα ΥΠΕΞ, γύρω από τα οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτες ψέλλισε διάφορες αερολογίες ξεδιάντροπης υποστήριξης και πλήρους κάλυψης. Οι υποσχέσεις της ΕΕ ότι θα άρει τις κυρώσεις εάν ο λαός καταψηφίσει τον Μιλόσεβιτς, επιβεβαιώνουν τον κυνισμό και τη διπλοπροσωπία που επιδεικνύει η δήθεν δημοκρατική Ευρώπη, δήλωσε ο πρέσβης της ΟΔΓ στην Αθήνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, ζητώντας να ενημερωθεί πλήρως η Βουλή και να δοθεί η δυνατότητα τοποθέτησης των κομμάτων και των βουλευτών, ενώ κυνική και απαράδεκτη χαρακτήρισε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ενέργεια, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας.


ΣΕΛ.  6   -   7,    15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ