Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ανατολική Πελοπόννησο

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Ανατολική Πελοπόννησο, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αισιοδοξίας και πείσματος, ξεκίνησαν την εξόρμηση του «Ρ» με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, φιλοδοξώντας να καλύψουν όλους τους χώρους σε πόλεις και χωριά. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα ήρθαν νωρίς, όταν σε αρκετές περιοχές τα πλάνα των Οργανώσεων αποδείχτηκαν μικρά και χρειάστηκε να προμηθευτούν και άλλα φύλλα «Ρ», όπως έγινε στη Μάνη, στην Ανω Μεσσηνία, στο Αστρος Κυνουρίας.

Τα μέλη της ΚΝΕ στην Καλαμάτα έδωσαν έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τόνο στην εξόρμηση, διαλαλώντας με τις ντουντούκες στις λαϊκές γειτονιές της πόλης το μήνυμα της ελπίδας πως «ο αγώνας έχει προοπτική με ΚΚΕ ισχυρό και Μέτωπο Λαϊκό». Οι συζητήσεις άνοιγαν η μία μετά την άλλη, η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια από τη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική έκδηλες και η διαπίστωση κοινή παντού: «Δεν πάει άλλο...». Σ' αυτό το έδαφος, τα λόγια των κομμουνιστών για αντίσταση, συσπείρωση και αγωνιστική δράση έβαζαν «φωτιά» στην κουβέντα, τα ερωτήματα έπεφταν βροχή: «Μπορούν, πώς, ποιοι θα μπουν μπροστά;».

Αυτό το κλίμα παρότρυνε τους κομμουνιστές της Ανατολικής Πελοποννήσου να συνεχίσουν την εξόρμηση και τη Δευτέρα με στόχο καμιά εφημερίδα να μην επιστραφεί, να φτάσουν οι Θέσεις της ΚΕ γρήγορα στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων εργατών, νεολαίων, φτωχών αγροτών, ανέργων, σε όλους όσους αφορά η πρόταση συγκρότησης του Μετώπου. Η συμβολή στην επιτυχία του 16ου Συνεδρίου θα κριθεί από το κατά πόσον η ΚΟ Ανατολικής Πελοποννήσου θα καταφέρει τη θετική πείρα της Κυριακής να τη γενικεύσει σε όλους τους δείκτες της πολιτικής και μαζικής της δράσης, ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεών της, κουβεντιάζοντας τις Θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο, μαχόμενη σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα πάλης που έχουμε μπροστά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ