Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Εγκληματική η πολιτική σας στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ κατά την ανταλλαγή απόψεων με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ για τις εκλογές στη Γιουγκοσλαβία

Δριμύτατη κριτική για την υποκρισία και τον κυνισμό, που επιδεικνύει το Συμβούλιο και το σύνολο της ΕΕ όσον αφορά στο θέμα των επερχόμενων εκλογών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, τη «δημοκρατική ευαισθησία», τον ωμό εκβιασμό και την απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας , παρεμβαίνοντας στη συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου, κ. Βεντρίν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στρ. Κόρακας τόνισε τα εξής:

«Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου μίλησε για ελπίδα "νίκης της δημοκρατίας" στη Γιουγκοσλαβία. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι το πώς βλέπει το Συμβούλιο τη δημοκρατία το δείχνει καθημερινά με τη στάση του απέναντι στην Τουρκία, όπου αναγνωρισμένα οι δημοκρατικές ελευθερίες παραβιάζονται με τον πιο βάναυσο τρόπο και όπου τώρα τελευταία απελευθερώσατε, εκτός των άλλων, και τα 135 εκατ. ευρώ για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της».

«Ερχεστε λοιπόν και επικαλείστε την ανέχεια, τη δυστυχία, την εξαθλίωση του σερβικού λαού που εσείς προκαλέσατε με την πολιτική σας, ξεκινώντας αρχικά από ένα απάνθρωπο γενοκτόνο εμπάργκο, ακόμα και σε φάρμακα, στη συνέχεια με την επέμβαση και τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς με τους οποίους σκοτώσατε, καταστρέψατε, προκαλέσατε τεράστιες ζημιές στο όνομα της προστασίας των κατοίκων της Σερβίας από το "δικτάτορα Μιλόσεβιτς". Σκοτώσατε δηλαδή τα θύματα για να τιμωρήσετε το θύτη. Εμπιστευτήκατε τον UCK, ο οποίος αναδείχτηκε στο μεγαλύτερο έμπορο όπλων, ναρκωτικών και λευκής σαρκός των Βαλκανίων. Εγκαταστήσατε στρατό κατοχής, που ονομάζετε "ειρηνευτική δύναμη", για να αποτελειώσετε την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Οργανώνετε και πληρώνετε την αντιπολίτευση εναντίον μίας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Κι έρχεστε τώρα και υπερηφανεύεστε για την προκλητική σας "έκκληση" προς το σερβικό λαό να σας απαλλάξει από τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς και την πολιτική του».

«Εγώ δε θα χαρακτηρίσω», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «όπως άλλος συνάδελφος, ανόητη αλλά εγκληματική την πολιτική σας και ενδεικτική του ποια και πόση είναι η δημοκρατική σας ευαισθησία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ