Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Καταστρατηγούνται προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη αναφορικά με τις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ

Με ανοιχτή επιστολή προς τον ΟΗΕ, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), διαμαρτύρεται έντονα «για την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, περί πολιτικής ισοτιμίας των δυο πλευρών, στον τέταρτο γύρο των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς, για το Κυπριακό, που διεξάγονται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, υπογραμμίζεται στο κείμενο «έσπευσε με την έναρξη των συνομιλιών, να "ξεκαθαρίσει" ότι οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού διεξάγονται χωρίς προϋποθέσεις».

Με την προκλητική αυτή δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, τονίζεται σ' άλλο σημείο, «καταστρατηγούνται προηγούμενες αποφάσεις και ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την Κύπρο, στα οποία αναγνωρίζονταν ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος και το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Ακόμη υπονομεύεται η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και οδηγείται ο ΟΗΕ, να γίνει όργανο νομιμοποίησης των αποφάσεων των ΗΠΑ και των G8».

Η ΠΕΔΥΕ δεν αρκείται, σημειώνεται, στις προφορικές διευκρινίσεις και στις χωρίς δεσμεύσεις διαβεβαιώσεις για την ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ.

Δε συναινεί, υπογραμμίζεται στο κείμενο, γιατί έμμεσα προσφέρεται η αναγνώριση στο ψευδοκράτος και δημιουργείται πλέον, ένα αρνητικό τετελεσμένο, που εξυπηρετεί τα σχέδια και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ και της νέας τάξης για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και μετατροπή του νησιού σε ΝΑΤΟική επιθετική βάση κατά των λαών και χωρών της ΝΑ Μεσογείου.

Διαφωνεί με τους χειρισμούς, τονίζεται, της ελληνικής κυβέρνησης και τις πιέσεις που ασκεί στη Λευκωσία, να συμμορφωθεί με την ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ και να μην αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Κυπριακό που διεξάγονται στη Νέα Υόρκη.

Η ΠΕΔΥΕ αντιστέκεται μαχητικά «σε αυτούς που αφού οδήγησαν προοδευτικά στον παραμερισμό του ΟΗΕ, τον κατάντησαν να αποτελεί τώρα το απαραίτητο "φύλλο συκής" που σκεπάζει τις πιο ολέθριες για την ανθρωπότητα, εγκληματικές συμπεριφορές του διεθνούς ιμπεριαλισμού».

Παλεύει, εναντίον, όλων αυτών που ακυρώνουν καθημερινά τις ουσιαστικές αρχές, τις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υποκαθιστούν με την παγκοσμιοποιημένη αγριότητα της νέας τάξης.

Η ΠΕΔΥΕ δηλώνει κατηγορηματικά, στην επιστολή της, ότι «θα σταθεί στο πλευρό του κυπριακού λαού για Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αποστρατιωτικοποιημένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ