Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κρήτη

Μεγάλη απήχηση και επιτυχία είχε και στην Κρήτη η εξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές οι νεολαίοι και οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος συμμετέχοντας στην πανελλαδική εξόρμηση του ΚΚΕ διέθεσαν περισσότερα από 2.000 φύλλα «Ριζοσπάστη», ενώ η εξόρμηση θα συνεχιζόταν και την επομένη στους τόπους δουλιάς, σε πανεπιστημιακές σχολές και σε χωριά που δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν την Κυριακή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξόρμηση που πραγματοποίησαν σε όλους τους νομούς του νησιού, μεγαλύτερη και από εκείνες των προηγούμενων εκλογών και του 15ου Συνεδρίου. Η επιτυχία αυτή, έχει να κάνει με την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης, την πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και ΚΝιτών, που επέτρεψε να καλυφθούν και χώροι όπου οι δυνάμεις του Κόμματος είναι λιγοστές είτε δεν υπάρχουν.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφεραν σύντροφοι από την Οργάνωση, στο κάλεσμα των κομμουνιστών προς τους εργαζόμενους, για να πάρουν το «Ρ», με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο ανταποκρίθηκαν πέρα από φίλους και οπαδούς και πολλοί απλοί εργαζόμενοι από πολιτικούς χώρους πέραν του ΚΚΕ, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για να γνωρίσουν τις Θέσεις, τι λένε οι κομμουνιστές για τα προβλήματα και για τη διέξοδο που προτείνουν. Μέσα απ' αυτή την εξόρμηση η οργάνωση, ασφαλώς, βγαίνει πιο αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια για την εκλαϊκευση των θέσεων και των αποφάσεων του Συνεδρίου στο λαό της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, η εξόρμηση του «Ρ» συνδυάστηκε με την οικονομική εξόρμηση προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ