Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Παλιότερες ημέρες εξορμήσεων για τη διακίνηση και διάδοση του «Ρ» έζησαν, την προηγούμενη Κυριακή, οι έδρες των Νομαρχιακών Επιτροπών και των γραφείων του Κόμματος, με αφορμή τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριό του.

Ηταν μια καλή αρχή, σημείωναν μέλη των ΝΕ για τους κομμουνιστές στην πορεία προς το Συνέδριο, που μας χρεώνει όμως όλους με το καθήκον της συνέχειας και συνέπειας.

Γύρω στις 6.000 τα προς διακίνηση φύλλα του «Ρ», στους πέντε νομούς της Στερεάς - Εύβοιας, που σημαίνει καλή οργάνωση, έλεγχο, συμμετοχή και προσφορά των συντρόφων στο υπέρτατο γεγονός για τους κομμουνιστές, στο Συνέδριό τους, για να φθάσουν οι Θέσεις του Κόμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, νεολαίους, στους ξωμάχους της αγροτιάς, στους μικρομεσαίους, στους συνταξιούχους, όλους όσοι αποτελούν τη «μαγιά» για συσπείρωση και ενότητα με βάση τα ταξικά συμφέροντα, για την ανατροφή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής και του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, για τη συγκρότηση του λαϊκού Μετώπου πάλης, που θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Στην Εύβοια, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν η συμμετοχή των συντρόφων που πέρασαν από τα γραφεία της ΝΕ και των οργανώσεων για να πάρουν μέρος στην πανεξόρμηση.

Η πανεξόρμηση, που συνεχίστηκε και τη Δευτέρα ιδιαίτερα σε εργασιακούς χώρους και χωριά, δεν είχε «στενό» χαρακτήρα. «Απευθυνθήκαμε σε ευρύτερο κόσμο, έξω από την επιρροή μας, χωρίς, βέβαια, ν' αφήσουμε τους φίλους και ψηφοφόρους μας. Υπήρξε ανταπόκριση, σημειώνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, και γι' αυτό το πρώτο άνοιγμα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε από τις ΚΟ Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, όπου υπήρξε τριπλασιασμός της κυκλοφορίας της εφημερίδας σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή και οι σύντροφοι έφθασαν σε πάρα πολλά χωριά των νομών, ενώ έγινε διακίνηση σε εργασιακούς χώρους τη Δευτέρα το πρωί.

Η πανεξόρμηση της Κυριακής για τη διάδοση του «Ρ» και των Θέσεων του ΚΚΕ, τη συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο που ακολουθεί, δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και βέβαια η ανεβασμένη συμμετοχή και προσφορά, η μελέτη και αφομοίωση των Θέσεων, για να γίνουν κτήμα του κάθε κομμουνιστή, θα συμβάλλουν στην καλύτερη επεξεργασία και τη λήψη των αποφάσεων, ούτως ώστε μετά το Συνέδριο με νέα δύναμη και εξοπλισμό να ξεχυθούν για το κτίσιμο του λαϊκού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ