Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β/Δ ΑΧΤΙΔΑ της ΚΟΑ
Καλό, πρώτο ξεκίνημα

Δυναμικό ξεκίνημα για σημαντική και σταθερή άνοδο της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" έκανε η Βορειο -Δυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ την Κυριακή, συμμετέχοντας στην πανεξόρμηση της εφημερίδας με τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η Αχτίδα διακίνησε στις συνοικίες της Νέας Ιωνίας, Ν.Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου περί τα 1.300 φύλλα "Ριζοσπάστη". Αριθμό ίσο, περίπου, με εκείνον της πανεξόρμησης του "Ρ" με τις Θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο που ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων. Περί τα 750 φύλλα διακινήθηκαν μόνο στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και απ' αυτά, περί τα 200 φύλλα στον Περισσό, όπου η κινητοποίηση των συντρόφων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Μεγάλη συμμετοχή στη διακίνηση του "Ρ" είχε και η περιοχή της Φιλαδέλφειας. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμμετοχή νεολαίων της ΚΝΕ που συγκεντρώθηκαν στη Ν. Ιωνία στα γραφεία της Αχτίδας και συμμετείχαν στην εξόρμηση της Ν. Ιωνίας, όπου "βοήθησε" και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη»...

Η εξόρμηση με τον «Κυριακάτικο "Ρ"» συνεχίστηκε και χτες σε χώρους δουλιάς και κλάδους. Οπως θα μας πει η Κική Ντουροντζή μέλος του Αχτιδικού Γραφείου στον προγραμματισμό της οργάνωσης είναι να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα οι εξορμήσεις για την αύξηση της κυκλοφορίας του "Ρ", όχι μόνο τις Κυριακές, αλλά και καθημερινά, με τον καθημερινό "Ρ". Να γίνονται εξορμήσεις, κυρίως, σε χώρους δουλιάς, όπως π.χ. ΕΒΕ και άλλους κλάδους, σχολεία κλπ.

Οπως έδειξε και η προχτεσινή πανεξόρμηση, συμπληρώνει η Κική Ντουροντζή, τα περιθώρια για αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας είναι πολύ μεγάλα. Και είναι χαρακτηριστικό από την άποψη αυτή, ότι εκεί που υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και συμμετοχή συντρόφων και φίλων, διακινήθηκαν περισσότερα φύλλα και από την προηγούμενη πανεξόρμηση που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Το άλλο είναι η απόφασή μας να συνεχιστεί η προσπάθεια και τις καθημερινές και τότε μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Γιατί, στην κυριολεξία, υπάρχει κόσμος πολύς που περιμένει ν' ακούσει τις θέσεις και τη φωνή του ΚΚΕ για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Χρέος μας είναι να ανταποκριθούμε, σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξόρμηση συνδυάστηκε και με την προπαγάνδιση της μεγάλης κινητοποίησης που οργανώνει το ΚΚΕ κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια, για τα εγκλήματα των ΕυρωαμερικανοΝΑΤΟικών σε βάρος των λαών και χωρών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ