Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας της δώσουμε γερό... μάθημα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΥΤΕΣ ΟΙ απαιτητικές αιτήσεις του πρωθυπουργού για αποτελέσματα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε συνδυασμό με την «ευαισθησία» των Δυτικών μας «συμμάχων» για το όλο θέμα, δημιουργούν όσο να 'ναι ένα αίσθημα ανησυχίας σε όσους παρακολουθούν λίγο τα πράγματα, το οποίο είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Γιατί, ως γνωστόν όταν θέλει κανείς διακαώς αποτελέσματα σε τέτοιους περίεργους τομείς έχει πάντα δύο λύσεις. `Η να τα επιτύχει διά του ορθού δρόμου ή να τα κατασκευάσει. Και αυτή η κυβέρνηση ποτέ δε μας έπεισε για το δίκαιο παιγνίδι της.

Κι όσο να 'ναι πάντα αυτό το κλίμα γίνεται το όχημα για περαιτέρω αστυνόμευση της κοινωνίας. Οταν, μάλιστα, είναι πρόσφατο το «δημοσιογραφικό» τηλεφώνημα της Αστυνομίας στην ΕΕΔΥΕ τότε καταλαβαίνει κανείς «ποιο είναι το καθεστώς αστυνόμευσης που ζητείται να ενταθεί».

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ η κυβέρνηση ότι με πιλοτικά μαθήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς και με μαθήματα περί των ολυμπιακών ιδεωδών «κάνει κάτι σοβαρό στην παιδεία τότε μάλλον τον εαυτό της κοροϊδεύει, γιατί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που βιώνουν την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει.

Μάλλον, είναι η σειρά του εκπαιδευτικού κινήματος να αρχίσει να κάνει «μαθήματα στην κυβέρνηση μήπως και κατανοήσουν ότι πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα πράγματα.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ στοιχείο που είδε χτες το φως της δημοσιότητας: Το 4,2% του πληθυσμού της Γης κάνει χρήση ναρκωτικών! Ακόμα και η πλέον κερδοφόρος πολυεθνική του πλανήτη δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι κατέχει τέτοιο μερίδιο αγοράς, σας βεβαιώνουμε.

Αυτά ως απάντηση γι' αυτούς που εδώ και μερικά χρόνια επιχειρούν να υποστηρίξουν πως το θέμα των ναρκωτικών είναι ζήτημα προσωπικής ελευθερίας και τα σχετικά. Για επιχείρηση παγκοσμίου εμβέλειας πρόκειται και μάλιστα ιδιαίτερα κερδοφόρο, όπως και με αυτό το στοιχείο αποδεικνύεται.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ