Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«Πυρετωδώς» προετοιμάζεται το παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια

Ακατάπαυστα, με συνεχείς εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες, σχολεία, νεολαιίστικα στέκια, προετοιμάζεται το μεγάλο, παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης, που οργανώνει το ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια μάχη που δίνεται με ιδιαίτερο δυναμισμό από τα κομματικά μέλη και τα μέλη της ΚΝΕ σε όλο το Λεκανοπέδιο, προκειμένου να φτάσει πλατιά το μήνυμα της αντίστασης, το κάλεσμα της συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Ενα κάλεσμα που αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, αλλά και σε αυτοσχέδιες αφίσες και προκηρύξεις των ΚΟΒ και των Οργανώσεων της ΚΝΕ.

Ενα κάλεσμα που όλα δείχνουν ότι θα πιάσει τόπο, θα βρει έδαφος στα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων της Αττικής, των οποίων η αγανάκτηση διογκώνεται όσο συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το έγκλημα που διέπραξε το ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Ενα έγκλημα διαρκείας, με απρόβλεπτο αριθμό θυμάτων, αφού οι συνέπειές του μόλις τώρα άρχισαν να ξεδιπλώνονται. Το συλλαλητήριο δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν εμπράκτως οι λαϊκές αγωνιστικές διαθέσεις που καταγράφονται όλο και πιο αυξημένες, να εκφραστεί όμως στην πράξη και η αλληλεγγύη στο μεγαλύτερο θύμα, που δεν είναι άλλο από το λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Η συμμετοχή όλων αναδεικνύεται σε επιτακτική ανάγκη. Ανάγκη ζωής, να αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση την απαρχή νέων πιο δυναμικών αγώνων, που θα στρέφονται εναντίον της απάνθρωπης ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

«ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» είναι άλλωστε το σύνθημα που αντηχεί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, δράση για να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γιουγκοσλαβία, όχι μόνο γιατί κινδυνεύει η υγεία τους, αλλά γιατί ανεξάρτητα από το τι οι ίδιοι οι στρατιώτες πιστεύουν, αποτελούν αντικειμενικά δυνάμεις κατοχής της γειτονικής χώρας. Ακόμα, δράση για τη μεταγραφή των Ελλήνων φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία, για να μην υπάρξει καμιά νέα συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα, για να φύγει το ίδιο το ΝΑΤΟ από τη χώρα και ολόκληρη τη Βαλκανική. Δράση που θα στρέφεται όχι μόνο εναντίον των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά εναντίον και της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, που είναι εξίσου ένοχη για το έγκλημα, αφού προσέφερε και προσφέρει αμέριστη βοήθεια στο ΝΑΤΟ.

Τις ευθύνες της κυβέρνησης επισημαίνει σε δήλωσή στο «Ρ» ο Τέλης Γόντικας γραμματέας της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τονίζοντας πως η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής είναι αναπόσπαστα δεμένη με το αίτημα να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και τα Βαλκάνια. Η καταδίκη της όμως - όπως σημειώνει - δεν είναι αρκετή, η λαϊκή πάλη πρέπει να στραφεί στην ανατροπή αυτής της πολιτικής, στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

«Για το λόγο αυτό - συνεχίζει - καλούμε τους εργάτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να υποστηρίξουν ενεργά την πρόταση διεξόδου που κάνει το Κόμμα».

Για τη δράση της Αχτίδας σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου ο Τ. Γόντικας τονίζει ότι: «Αξιοποιώντας και την προχτεσινή εξόρμηση του "Ριζοσπάστη" απευθύναμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργάτες του κλάδου. Και η επιτυχία της εξόρμησης μάς κάνει αισιόδοξους για την επιτυχία και του συλλαλητηρίου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως αν και μεγάλος όγκος των δυνάμεών μας την Κυριακή βρισκόταν στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στη μάχη της πανεξόρμησης, χτες διακινήσαμε 200 εφημερίδες σε χώρους όπως το μετρό, τα Σπάτα, η Αττική Οδός και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Φιλοδοξούμε να μονιμοποιήσουμε τη διακίνηση σε αυτούς τους χώρους και να αυξήσουμε τον αριθμό των εφημερίδων που διακινούμε. Σε ό,τι αφορά τώρα στην προετοιμασία του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου, ενημερώνουμε τους εργάτες με συνεχείς εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις, στοχεύουμε να φτάσει παντού το κάλεσμα και ο κλάδος να έχει μαζική συμμετοχή την Πέμπτη.

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί φαίνεται πως οι εργάτες κατανοούν ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος συνεπάγεται μαζική καταστροφή των μέσων παραγωγής και των παραγωγικών δυνάμεων. Πως η εργατική τάξη θα δεχτεί τις φρικιαστικές συνέπειές του. Είναι λοιπόν αυτή που έχει δικαίωμα και καθήκον με τον αγώνα της να σταματήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια, να σταματήσει το φορέα του πολέμου, τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό. Να καταδικάσει και όσους τον στηρίζουν, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση».

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων οι παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις.

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς
Σήμερα Τρίτη:

- Στους εργάτες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, στις 5.30 π.μ., με τον Α. Κωστάρα, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών συνοικιών.

- Στην ΕΤΜΑ, στις 5.30 π.μ., με τον Σ. Χαντζιάρα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

- Στα εργοστάσια «Χιώτης» και «Γιούλα», στις 6.30 π.μ., με τον Σ. Χαντζιάρα.

- Στην ΕΥΔΑΠ Περισσού, στις 7 π.μ., με τον Χ. Καράτζαλο μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

- Στο «Λοιμωδών», στις 11 π.μ., με τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

- Στο εργοστάσιο «Σαρής», στη Μεταμόρφωση, στις 2 μ.μ., από τον Κ. Μαρκέτη.

- Στο εμπορικό κέντρο Αγίων Αναργύρων στις 6 μ.μ.

- Στο εμπορικό κέντρο Ιλίου στις 7 μ.μ.

- Στο αεροδρόμιο των Σπάτων, στις 6.30 το πρωί.

- Σε εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ.

- Πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο Αιγάλεω, στις 6 μ.μ.

- Πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο Περιστερίου, στις 6 μ.μ.

Αύριο Τετάρτη:

- Στη Βαρβάκειο Αγορά, στις 10.30 το πρωί, με τον βουλευτή Αχιλ. Κανταρτζή.

- Στα Τσαγκαράδικα του Χαϊδαρίου, 12.00 - 13.00, από τον Μ. Σελέκο, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής των Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

- Στα ψυγεία Αποστόλου, στις 6.30 π.μ., από τον Δ. Παπαβασιλόπουλο μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

- Στον «Σκλαβενίτη» Περιστερίου στις 6μ.μ. από τη Μαρία Ραγκούση μέλος Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

- Στους εργάτες του Δήμου Ν. Ιωνίας, στις 6 π.μ., από τον Γ. Στρατηγό.

- Στους εργάτες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, στις 6 π.μ., από τον Π. Τσουκαλά.

- Στους εργάτες του Δήμου Ν. Ηρακλείου, στις 6 π.μ., από τον Π. Γκιουλέα.

- Στους εργάτες του Δήμου Μεταμόρφωσης, στις 6 π.μ., από τον Κ. Μαρκέτη.

- Στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», στις 2.30 το μεσημέρι.

- Σε εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ.

Την Πέμπτη:

- Στην ΕΥΔΑΠ Λαοδικείας, στις 7 π.μ., με το βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζή.

- Στον ΟΑΕΔ με το βουλευτή Αντ. Σκυλλάκο.

- Στο ΚΕΠΥΟ στις 11 π.μ. με τον Δ. Αγκαβανάκη.

Ακόμα, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη σε ΠΥΡΚΑΛ, ΣΟΦΤΕΞ, Σίσερ Πάλκο, Φυρογένη, Καζή, Δράκο Πολέμη, ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΑΜΣΤΕΛ, ΗΒΗ, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, Ιντερκοντινένταλ, Παπουτσάνη, Παυλίδη, ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ, Ασημοτεχνική κ.α..

Συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς
Αύριο, Τετάρτη:

- Στις 10 το πρωί στην ΥΠΑ, με ομιλητή τον Γ. Νάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 6.30 π.μ., στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού, στη Λεωφόρο Κύμης, με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη:

- Στον αερολιμένα, στις 10 π.μ., με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ, στις 10 π.μ., με τον Θ. Παφίλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Στο ΤΜΚ του ΟΣΕ, στις 10 π.μ., με τον Τ. Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

- Στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, στις 6.30 π.μ., με ομιλητή τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ