Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ
Απεργία κατά της εγκατάλειψης στην Κάρυστο

Στους δρόμους του αγώνα κατεβαίνουν αύριο Τετάρτη οι κάτοικοι, οι μαζικοί φορείς αλλά και πολλά Δημοτικά Συμβούλια της Εύβοιας, για να διαμαρτυρηθούν για τη χρόνια εγκατάλειψη της Νότιας Καρυστίας. Μάλιστα οι μαζικοί φορείς της περιοχής αποφάσισαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία και να κάνουν κατάληψη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ κλειστά θα παραμείνουν κι όλα τα καταστήματα και τα σχολεία. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν αύριο στις 11 το πρωί, όπου και έχει αποφασιστεί να γίνει συγκέντρωση στο Γιοκάλειο Καρύστου.

«Η επικρατούσα άποψη μεταξύ των κατοίκων είναι ότι η περιοχή μας έχει κηρυχτεί κατ' ουσία υπό διωγμόν από την πολιτεία και η αντιμετώπισή τους σαν πολίτες Β' κατηγορίας, μάς οδηγεί σε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την ισότιμη μεταχείριση», τονίζει σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας ο Δήμος Καρύστου. Αναφέρει πως οι κάτοικοι ζουν σε μια περιοχή με τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο, χωρίς διά θαλάσσης επικοινωνία με την Αττική, χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και «χωρίς να φαίνονται στον ορίζοντα έργα που μπορούν να βγάλουν απ' την απομόνωση την περιοχή και να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη, αντίθετα βλέπουμε μια τακτική που οδηγεί στην υποβάθμιση και στον μαρασμό της».

Στο πλευρό των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας θα σταθεί και ο Δήμος Μαρμαρίου, ο οποίος επίσης αποφάσισε κατάληψη των υπηρεσιών και των σχολείων του δήμου, κλείσιμο όλων των καταστημάτων και απεργία όλων των εργαζομένων. Εξάλλου ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΚΟ Ν. Καρυστίας του ΚΚΕ, όπου επισημαίνεται πως σήμερα υποβαθμίζουν τη ΔΟΥ της περιοχής, αύριο ετοιμάζονται να κλείσουν το περιφερειακό νοσοκομείο - σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας - άρα «αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, αν δε συναντήσει την αγωνιστική αντίσταση του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ