Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αισχρός ψεύτης στέλεχος του ΣΥΝ

Τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας επέλεξε να ακολουθήσει ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, στη διάρκεια εκδήλωσης για το 35ωρο που πραγματοποίησε ο ΣΥΝ την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Διαστρέφοντας την πραγματικότητα και στο πλαίσιο της πρακτικής του πες - πες κάτι θα μείνει, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το ΚΚΕ καταψήφισε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το '99 ο ΣΥΝ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ομόφωνη πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς το ΠΓ του ΚΚΕ για να στηριχτεί η πρόταση». Βέβαια, δεν ανέφερε τους «πληροφοριοδότες του». Και, φυσικά, η «αποκάλυψη» για τη θέση του ΚΚΕ ήρθε ως κατακλείδα στην αναφορά που έκανε για την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΝ και από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, επιδιώκοντας να δώσει την εντύπωση πως η θέση του ΚΚΕ ταυτίζεται με αυτήν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Λησμόνησε φαίνεται πως στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

Στην εκδήλωση για το 35ωρο, που έγινε παρουσία μόλις δεκάδων ακροατών, μίλησε η Κάθι Σαβέλ, μέλος του ΠΓ του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που μετέχει στην κυβέρνηση της «Αριστεράς», η οποία ψήφισε υπέρ των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Η Κ. Σαβέλ μετέφερε τις εμπειρίες από την εφαρμογή του 35ωρου στη Γαλλία, επιχειρώντας να δώσει μια θετική εικόνα. Ομως τα στοιχεία που ανέφερε ήταν αποκαλυπτικά. Από την εφαρμογή του 35ωρου τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 9 Οκτώβρη του 2000, διασώθηκαν 232.000 θέσεις εργασίας, αριθμός που βρίσκεται πολύ μακριά από το 1,2 εκατ. θέσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πως θα δημιουργηθούν ή θα διασωθούν. Και συμπλήρωσε πως τελικά διαπιστώνεται ότι η εφαρμογή του δεν επαρκεί για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πως χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν υπό την απειλή των προγραμμάτων απόλυσης σε «Μουλινέξ», «Ντανόν» κλπ.

Για το δικαίωμα του καθενός να εργάζεται διακεκομμένα, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Α. Στεργίου, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Δανία. Πρόσθεσε πως «εργασία δεν υπάρχει για όλους, γι' αυτό θα πρέπει να τη μοιράσουμε» και κατέληξε πως πρέπει να πούμε ναι στην ελαστικοποίηση που εξυπηρετεί την ανάπτυξη της προσωπικότητας, και όχι στην ελαστικοποίηση για την κερδοφορία των επιχειρήσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ