Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να απομακρυνθούν όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

Οι αντιπρόσωποι - μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που συνήλθε στις 19 και 20 Γενάρη του 2001, ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα:

«Το 29ο Συνέδριο του ΕΚΠ καταδικάζει το βρώμικο πόλεμο και τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη χρήση όπλων και βλημάτων που δε σκορπούν το θάνατο μόνο κατά τη στιγμή της χρήσης τους, αλλά συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο και μετά και στις επόμενες γενιές, εξαιτίας της σύνθεσής τους με απεμπλουτισμένο ουράνιο και πλουτώνιο.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, όταν δεν παρεμβαίνουν αυτές οι δυνάμεις που δημιουργούν τις αντιθέσεις και τους πολέμους, που σκορπούν το θάνατο.

Την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας μας και την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων από τις θανατηφόρες επιπτώσεις χρήσης αυτών των όπλων.

Δηλώνουμε την απόφασή μας, σε συνεργασία με το φιλειρηνικό κίνημα και άλλους φορείς, να αγωνιστούμε για την επιλογή της Ειρήνης και της Ασφάλειας στη χώρα μας, στα Βαλκάνια, στο Κόσσοβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ