Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στο τέλος του χρόνου το Συνέδριο της ΚΝΕ

Ανακοίνωση του προεδρείου του 22ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ 

Στο τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, που συνεδρίασε προχτές Κυριακή. Το ΚΣ της ΚΝΕ, σ' αυτή την 22η Σύνοδό του, συζήτησε για την αφομοίωση των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Αποφάσισε, επίσης, ένα σχέδιο πρωτοβουλιών για τη δράση της ΚΝΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τους στόχους μπροστά στις φοιτητικές εκλογές και για τη δράση της στα σχολεία, τους χώρους κατάρτισης, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει η Οργάνωση ένα ακόμα βήμα στη συσπείρωση δυνάμεων και τη μαζικοποίησή της.

Ο «Ρ» δημοσιεύει παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του προεδρείου της 22ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στη συνεδρίασή του συζήτησε τα άμεσα καθήκοντα και το σχεδιασμό δράσης της οργάνωσης. Ξεχωριστή σημασία σε αυτή την περίοδο αποκτά η δουλιά αφομοίωσης - εξοπλισμού των καθοδηγητικών οργάνων με τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η προσπάθεια για τη δημιουργική εφαρμογή τους στην καθοδήγηση και δράση της Οργάνωσης.

Εκτιμώντας την ανάγκη για ουσιαστική, ολόπλευρη συζήτηση των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου στις οργανώσεις της ΚΝΕ, και για την πιο δημιουργική, ολοκληρωμένη δουλιά στη διαμόρφωση των θέσεών μας για το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ, αποφάσισε τη μετάθεση του 8ου Συνεδρίου από τα μέσα του 2001 στο τέλος της χρονιάς.

Η μέχρι τώρα δουλιά με τις Θέσεις που ψήφισε σαν βάση το ΚΣ μπορεί να αξιοποιηθεί, επιδιώκοντας να βαθύνουμε στον προβληματισμό για καίρια θέματα που απασχολούν τη δράση της ΚΝΕ και την καθοδηγητική μας δουλιά.

Αποφάσισε σχέδιο πρωτοβουλιών για τη δράση της ΚΝΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την άνοδο της συμμετοχής της νεολαίας στα συνδικάτα, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Καθόρισε τους στόχους μπροστά στις φοιτητικές εκλογές, τους άξονες δράσης στα σχολεία και τους χώρους της κατάρτισης, την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής δράσης με αντιΝΑΤΟικές πρωτοβουλίες σε όλα τα τμήματα της νεολαίας.

Μπροστά στο 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", το 15ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας, φιλοδοξούμε να πραγματοποιήσουμε ένα νέο μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων πάνω στα μέτωπα πάλης, στη μαζικοποίηση της Οργάνωσής μας, στη συμβολή της ΚΝΕ και του νεολαιίστικου κινήματος στην οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου».

  • Την περασμένη Κυριακή το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ έκοψε, επίσης, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη» και της ΕΔΟΝ Κύπρου, στην οποία έπεσε και το φλουρί.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή ξεκινάει το 9ο Συνέδριο (2006-05-10 00:00:00.0)
Δουλιά σε όλα τα μέτωπα πάλης (2001-12-28 00:00:00.0)
Η νεολαία ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ στους νέους αγώνες (2001-12-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις με τις ξένες αντιπροσωπείες (2001-12-18 00:00:00.0)
Κοινή διαπίστωση η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων της νεολαίας (2001-12-12 00:00:00.0)
Α. Εκτιμήσεις από τη δράση μας το προηγούμενο τρίμηνο (1998-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ