Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περισσή ειλικρίνεια!

Χωρίς περιστροφές αποκάλυψε τις προθέσεις του ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, όσον αφορά στην πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει απέναντι στο Ιράκ. Τη στιγμή, που, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ακόμη και μέσα στη χώρα του, οι διαδηλώσεις κατά του εμπάργκο πληθαίνουν και γίνονται μαζικότερες, την ώρα που οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, καταγγέλλοντας τη γενοκτονία που διαπράττεται σε βάρος του ιρακινού λαού, ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στοιχειωδώς προβληματισμένος, αλλά δε δίστασε να δηλώσει, εκ των προτέρων, «έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εάν κριθεί αναγκαίο».

Πιθανώς, μάλιστα, λόγω έλλειψης τριβής με τη «διπλωματία» της εξουσίας, για την οποία σαφώς ήταν φημισμένος ο προκάτοχός του Μπιλ Κλίντον, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια νέα διάλεξη για το «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και όλα τα συναφή. Γι' αυτό και λακωνικά δήλωσε ότι «η ιρακινή ηγεσία παραμένει σημαντικό χαρτί, επειδή έχει υπό τον έλεγχό της μερικά από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως και αυτό, φυσικά, αποτελεί ζήτημα, που άπτεται των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ».

Ακρως ενδιαφέρων ο τρόπος, με τον οποίο χαράσσεται η παγκόσμια ιστορία! Τι σημασία έχει, άλλωστε, που το ιρακινό καθεστώς ενισχύεται και ο ιρακινός λαός αποδεκατίζεται από τις κυρώσεις; Τα συμφέροντα παραμένουν τα ίδια. Τουλάχιστον, οφείλει να αναγνωρίσει κανείς ότι ο νέος πλανητάρχης ήταν αρκετά ειλικρινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ