Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά
  • Συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη
  • Επίσης στην Πτολεμαΐδα στις 6 μ.μ., στους Αμπελόκηπους στις 6 μ.μ. και στις Σέρρες στις 6.30 μ.μ.

Status

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του λαού και των φορέων της Μακεδονίας και Θράκης, που αναδεικνύουν την ομόθυμη απαίτηση για επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων και φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία, να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Σήμερα Τρίτη, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πτολεμαΐδας και στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι φορείς που οργανώνουν το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, είναι το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, οι 5 Ενώσεις Καθηγητών (ΕΛΜΕ) και οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι του νομού. Τη συμμετοχή του ανακοίνωσε χτες και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Στο κάλεσμά τους στο λαό της πόλης οι διοργανωτές φορείς δηλώνουν ότι «το «σύνδρομο - ΝΑΤΟ σκοτώνει και πρέπει να διαλυθεί!» Καταγγέλλοντας στο λαό τα ασύστολα ψεύδη των ιμπεριαλιστών για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις του πολέμου, επισημαίνουν: «Ο ανθρωπιστικός δήθεν πόλεμος του ΝΑΤΟ, με τα "έξυπνα" όπλα, για την αποκατάσταση τάχα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεικνύεται ως το μέγα ψεύδος του αιώνα που μας πέρασε. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο, για τις αξίες του λεγόμενου "ελεύθερου κόσμου", δηλαδή των αγορών και του κέρδους, για την κυριαρχία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Απέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο τη διαστροφή και τη βαρβαρότητα του σύγχρονου, κτηνώδους καπιταλισμού».

Ως κεντρικά αιτήματα του συλλαλητηρίου, που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, προβάλλονται: Η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών, η αποχώρηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων απ' τα Βαλκάνια και η διάλυση του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο όλων των βάσεων, η απόσυρση των πυρηνικών όπλων και η αποκατάσταση με ευθύνη των κυβερνήσεων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ του περιβάλλοντος και των όποιων καταστροφών προκλήθηκαν στη Γιουγκοσλαβία.

Στην Πτολεμαΐδα

Αντιπολεμική κινητοποίηση ενάντια στις συνέπειες της εγκληματικής χρήσης απεμπλουτισμένου ουρανίου πραγματοποιείται σήμερα και στην Πτολεμαΐδα. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 6 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Την εκδήλωση οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας μαζί με το Δήμο Πτολεμαΐδας. Εκπρόσωποι των τριών φορέων θα απευθύνουν χαιρετισμό στη συγκέντρωση και κύριος ομιλητής θα είναι εκπρόσωπος της Αντιπολεμικής Επιτροπής.

  • Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
  • Να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας, μέσα από τη συμμετοχή του στην αποψινή εκδήλωση, καλούν το σερραϊκό λαό το Εργατικό Κέντρο, ο δήμος, η Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ