Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Εφτασε παντού ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Εσφυζαν από ζωή την Κυριακή τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας. Δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από πολύ νωρίς το πρωί, κατέφταναν για να παραλάβουν τα φύλλα του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» που είχαν παραγγείλει και έφευγαν λίγη ώρα μετά για να ριχτούν στη μάχη της διακίνησής τους. Σε κάθε γωνιά της πόλης, σπίτι το σπίτι, σε κομβικά σημεία λεωφόρων, σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, αντηχούσε μια φωνή: «Διαδώστε τον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη", την άλλη φωνή στην ενημέρωση. Διαβάστε σήμερα τις Αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ».

Η ίδια κινητικότητα επικρατούσε και στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης. Κομματικά και ΚΝίτικα μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, από νωρίς στο πόδι, έτοιμοι να υλοποιήσουν το σχεδιασμό που είχαν κάνει όλες τις προηγούμενες μέρες για την όσο το δυνατόν καλύτερη επιτυχία της πανεξόρμησης, για να φτάσουν πλατιά στο λαό της Αθήνας οι Αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου.

Γύρω στις 10 το πρωί, η συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας άλλαξε τη συνηθισμένη της όψη. Οπου κι αν γυρνούσε κανείς το βλέμμα του, αυτό έπεφτε στο «Ριζοσπάστη», ενώ με ντουντούκα οι διερχόμενοι ενημερώνονταν για το παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Παράλληλα, μοιραζόταν και η ανακοίνωση-κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και Αττικής.

Ο πρώτος «Ριζοσπάστης» δόθηκε πριν καλά καλά οι διακινητές πάρουν τις θέσεις τους. Τα παράθυρα των αυτοκινήτων που σταμάταγαν στα φανάρια άνοιγαν για να αγοράσουν οι οδηγοί την εφημερίδα και να πάρουν την προκήρυξη για το συλλαλητήριο. Καθ' όλη τη διάρκεια της εξόρμησης από την ντουντούκα ακουγόταν: «Διαβάστε-διαδώστε το "Ριζοσπάστη". Σήμερα οι Αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ». Καθώς και το κάλεσμα «Ολοι την Πέμπτη στα Προπύλαια, στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ. Να διαλυθεί τώρα το ΝΑΤΟ. Να γυρίσουν τώρα οι Ελληνες στρατιώτες από τη Γιουγκοσλαβία. Να απαιτήσουμε να φύγουν από τα Βαλκάνια οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, που δολοφονούν αμάχους και παιδιά».

Αποσπάσαμε για λίγα λεπτά από τη μάχη της διακίνησης τη Λουκία Κουτσιλέου, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΚΕ, η οποία υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της πανεξόρμησης, την ανάγκη να διαδοθούν πλατιά οι Αποφάσεις του Συνεδρίου του Κόμματος. Παράλληλα, όπως τόνισε, η εξόρμηση εξυπηρετεί έναν ακόμα στόχο, της ενημέρωσης του κόσμου, ο οποίος «είναι βυθισμένος στα προβλήματά του, αλλά ωστόσο ακουμπά την πολιτική του ΚΚΕ και όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι η οργή τους πρέπει να γίνει δράση. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται από μέρους μας η ένταση της προσπάθειας». Αμέσως μετά επέστρεψε στη διακίνηση της εφημερίδας, αφού είχε δηλώσει αισιόδοξη, όπως άλλωστε και όλα τα κομματικά και ΚΝίτικα μέλη, ότι οι στόχοι της πανεξόρμησης θα επιτευχθούν καθώς και ότι το συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης θα είναι ιδιαιτέρως μαζικό και δυναμικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ