Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ Γιάνγκ εξελέγη χτες νέος επικεφαλής της Ιντερπόλ για διετή θητεία, επικρατώντας του Ρώσου στρατηγού Αλεξάντρ Προκοπτσούκ. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στην ψηφοφορία ασκήθηκε σαφής «έξωθεν πίεση» για την εκλογή του νέου επικεφαλής της Ιντερπόλ, αφήνοντας αιχμές έναντι των ΗΠΑ. Η εκλογή του Κιμ Τζονγκ Γιανγκ στη διεύθυνση της Ιντερπόλ δρομολογήθηκε μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κινέζου προκατόχου του, Μενγκ Χονγκγουέι, τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετά την απαγγελία κατηγοριών για δωροδοκία από τις σινικές αρχές.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στον Βρετανό μεταπτυχιακό φοιτητή Μάθιου Χέτζις από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για κατασκοπεία υπέρ ξένης χώρας, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στις ανώτατες αρχές της χώρας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παρέδωσε χτες σειρά γραπτών απαντήσεών του σε ερωτήσεις που του απηύθυνε ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, σηματοδοτώντας ότι ο ίδιος έκανε ό,τι είχε να κάνει με τις ερωτήσεις της έρευνας για τη Ρωσία. Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Πενταγώνου κατέθεσαν στο Κογκρέσο πως η ανάπτυξη στρατευμάτων στα νότια σύνορα με το Μεξικό, με στόχο την αποτροπή μεταναστευτικών ροών, θα μπορούσε να κοστίσει 210 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-- Ενα απαράδεκτο νομοσχέδιο με στόχο την επιβολή ισόβιας κάθειρξης ή και της θανατικής ποινής (!) σε γυναίκες που θα επιχειρήσουν να κάνουν έκτρωση προωθούν με σχετικό νομοσχέδιο αντιδραστικοί πολιτικοί στο πολιτειακό κοινοβούλιο του Οχάιο, στο πλαίσιο αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, ώστε να συμπεριλαμβάνει ουσιαστικά στις ανθρωποκτονίες την καταστροφή εμβρύων «από τη σύλληψη μέχρι τη γέννησή τους», χαρακτηρίζοντάς τα... «αγέννητους ανθρώπους».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σε Σομαλούς τζιχαντιστές στρέφουν οι αρχές της Κένυας τις υποψίες τους για την ταυτότητα των δραστών που απήγαγαν χτες μία 23χρονη Ιταλίδα, εθελόντρια σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην περιοχή Κιλίφι της Κένυας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς ύψους 100% στις «εισαγωγές» προϊόντων από τη Σερβία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ένα 24ωρο μετά την αποτυχία ένταξης του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου στην Ιντερπόλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ