Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΒΟΛΟΥ
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ για Εργατικό Κέντρο όπλο των εργαζομένων

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Στη διακήρυξή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) καλεί τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της, να σταματήσουν τον εκφυλισμό και την απαξίωση του Εργατικού Κέντρου. Να αποφασίσουν τη μεγάλη αλλαγή, για την ανασύνταξη του κινήματος, για να γίνει το Εργατικό Κέντρο όπλο των εργαζομένων, φόβητρο για την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα για το ρόλο των εργατοπατέρων στη διοίκηση του ΕΚΒ, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είστε ικανοποιημένοι συνάδελφοι από τη στάση που κράτησε η διοίκηση του ΕΚΒ στο μεγάλο θέμα που απασχολεί όλους τους εργαζόμενους του Βόλου από την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία από τον Δήμο εργοστασίου παραγωγής rdf - srf; Στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στις 5 Μάη - που πολλοί από εσάς πήρατε μέρος - έλαμψε διά της απουσίας του, χωρίς να βγάλει ούτε μία ανακοίνωση το ΕΚΒ. Ποιος έσωσε την τιμή του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων; Δεν ήταν τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπροστάρηδες σε αυτήν τη μεγάλη κινητοποίηση; Και αν πάμε και λίγο πιο πίσω, θα θυμηθούμε τη στάση που κράτησαν στη μεγάλη ταξική απεργία των χαλυβουργών, όπου κατήγγειλαν την απεργία. Το αποτέλεσμα γνωστό. Οι μειώσεις των μισθών στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας καλά κρατούν».

Και η διακήρυξη καταλήγει: «Συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ είναι εδώ. Και δίνει τη μάχη με όλες τις δυνάμεις του για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και όχι για ένα κίνημα καθηλωμένο και προσαρμοσμένο στα θέλω του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων (...) Είναι εδώ και παλεύει για ένα κίνημα που θα βάζει μπροστά τα "θέλω" και τα συμφέροντα των εργατών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Η ΔΑΣ κατέθεσε, επίσης, στο συνέδριο προτάσεις ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη Θεσσαλία και σ' όλη τη χώρα καθώς και για να σταματήσει η εγκληματική καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ- ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ