Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες εργαζομένων σε ΚΔΑΥ

Πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Τρίπολης
Πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Τρίπολης
Παρέμβαση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου έκαναν προχτές, στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), απαιτώντας να μπει τέρμα στο καθεστώς που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ομήρους του κάθε εργολάβου που διαχειρίζεται το εργοστάσιο της ανακύκλωσης.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι είχαν προτείνει την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης δήμου Ηρακλείου - Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) - Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την επιχείρηση που αναλαμβάνει εργολαβικά κάθε φορά τη λειτουργία του.

Οπως καταγγέλλουν, παρά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον αδιάκοπο αγώνα των εργατών, «η δημοτική αρχή και ο ΕΣΔΑΚ κρύβονται πίσω από την ΕΕΑΑ, έχουν "στο περίμενε" τους εργαζόμενους». Με την παρέμβασή τους ζήτησαν από τη δημοτική αρχή «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις 54 οικογένειες των εργαζομένων στο εργοστάσιο ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής της συγκεκριμένης τροποποίησης στην προγραμματική σύμβαση, εκ των οποίων τα 2 (Δήμος και ΕΣΔΑΚ) από τα 3 μέρη έχουν υπογράψει».

Τρίπολη: Επιστρέφουν στη δουλειά μετά από μια βδομάδα κινητοποιήσεων

Επιστρέφουν σήμερα Παρασκευή στη δουλειά, μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις που διήρκεσαν μια βδομάδα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Recycling South East LTD» που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ Τρίπολης.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν την καταβολή δεδουλευμένων, ενσήμων και τριετιών.

Η εργοδοσία, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, κατέβαλε προχτές τα δεδουλευμένα του Οκτώβρη, ενώ μόλις χτες δεσμεύτηκε να καταβάλει το επίδομα προϋπηρεσίας στους εργαζόμενους με βάση τις τριετίες που είχαν πριν το 2012 και μέχρι πρότινος παράνομα δεν αναγνώριζε. Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα για τους εργαζόμενους είναι το γεγονός ότι από τον περασμένο Ιούλη ο εργοδότης δεν φαίνεται να τους έχει «κολλήσει» ένσημα.

Το επόμενο διάστημα ξεκαθαρίζουν πως θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες παρεμβάσεις σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν υλοποιήσει την υπόσχεσή του για άμεση καταβολή των ενσήμων δύο μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ