Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Προχωρούν οι ετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη

Συσκέψεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

Για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και την πορεία στο Μαξίμου, όπου θα απαιτήσουν λύσεις σε όλα τα αιτήματά τους, προετοιμάζονται οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, κορυφώνοντας τον αγωνιστικό τους μαραθώνιο μέσα στο 2018.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαντώντας και στους ελιγμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάνει καθαρό ότι οι συνταξιούχοι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Οπως υπογράμμισε στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, «διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής - αντεργατικής νομοθεσίας. Να εφαρμοστούν άμεσα οι θετικές δικαστικές αποφάσεις και να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ό,τι τους αναλογεί».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, πραγματοποιούνται σειρά συσκέψεων με τη συμμετοχή συνταξιούχων σε πόλεις όλης της χώρας.

Σήμερα Παρασκευή, διοργανώνεται σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. σε αίθουσα του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Επίσης σήμερα, διοργανώνεται πανθεσσαλική σύσκεψη στον Βόλο, στις 11 π.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Θα γίνει ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και για την προετοιμασία της συμμετοχής των συνταξιούχων της Θεσσαλίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα γίνει και στην Πάτρα, τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συσκέψεις έγιναν χτες σε Κοζάνη, Αρτα και Ορεστιάδα.

Παρέμβαση στη Σάμο για την Υγεία

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις τοπικών οργανώσεων συνταξιούχων.

Την περασμένη Τρίτη, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου του νησιού, θέτοντάς του μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και ο λαός του νησιού στον τομέα της Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ζήτησαν για όσους ασθενείς νοσηλεύονται και μετακινούνται σε εξωτερικά εργαστήρια για εξετάσεις να πληρώνει απευθείας το νοσοκομείο τα έξοδα και όχι οι νοσηλευόμενοι. Απαίτησαν να διευκολυνθούν στο κλείσιμο των τηλεφωνικών ραντεβού για εξετάσεις, αγορά μαγνητικού τομογράφου από το νοσοκομείο, στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ