Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ»
Καταγγελία για την προσπάθεια εργολαβοποίησης τμημάτων της επιχείρησης

Το κλείσιμο του τμήματος Πωλήσεων, προκειμένου να περάσει από τα χέρια της επιχείρησης στα χέρια εργολάβου, με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία».

Σε συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με το Σωματείο, η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα «απορροφηθούν» σε θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες της, με το Σωματείο να προτάσσει τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως την οικογενειακή κατάσταση και τον τόπο κατοικίας τους.

Το Σωματείο σχολιάζει πως η προσπάθεια εργολαβοποίησης συνοδεύτηκε από ισχυρισμούς πως θα αναλάβει το τμήμα «ανεξάρτητος φορέας». «Εχουμε ξαναδεί τους "ανεξάρτητους φορείς" που ανέλαβαν έργο στην εταιρεία, στη διακίνηση, στους εργάτες αποθήκης, στη δρομολόγηση, στους χειριστές κλαρκ, στη μηχανογράφηση, στους φύλακες, στον κλητήρα, στην καντίνα κ.λπ.», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους πετιούνται εκτός κλαδικών Συμβάσεων, δουλεύουν με λειψά δικαιώματα, «με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η όρεξη από τους εργοδότες για αντικατάσταση των εργαζομένων με κατοχυρωμένα δικαιώματα από νέους, που εργάζονται με άθλιους όρους και μισθούς εξαθλίωσης».

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει την εφαρμογή συστήματος παρακολούθησης στα εταιρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι. Θυμίζουμε ότι το 2016 είχε μπλοκάρει την απόπειρα χρήσης ανάλογου συστήματος στον εξοπλισμό των πωλητών, με σειρά παρεμβάσεων και καταγγελία της εταιρείας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ