Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΛΦΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΛΗ για τα λαϊκά στρώματα

Αρνητικές είναι οι επιπτώσεις για εργάτες - υπάλληλους - μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, από το κυνήγι εξασφάλισης πρόσθετου κέρδους του κεφαλαίου

Η απόφαση συγχώνευσης της Εθνικής με την Αλφα Μπανκ είναι κίνηση συγκεντροποίησης του τραπεζικού κεφαλαίου στην Ελλάδα με κίνητρο τη μεγιστοποίηση του κέρδους, το κυνήγι εξασφάλισης πρόσθετου κέρδους στην απελευθερωμένη αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και σε άλλες αγορές, όπως στη Βαλκανική.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την οριστικοποίηση της απόφασης για τη συνένωση των δύο τραπεζών. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η καταστροφή μικρών ή μεσαίων επιχειρήσεων, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις για τη δημιουργία μεγαλύτερων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην παραγωγή, στο εμπόριο, στο χρηματοπιστωτικό τομέα», αποτελεί την ουσία του καπιταλιστικού ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι προσπάθειες των κυβερνώντων και των αστικών Μέσων Ενημέρωσης, να δημιουργήσουν στον κόσμο ψευδαισθήσεις πως από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών μπορεί να υπάρξουν οφέλη και για τα λαϊκά στρώματα. «Οι αναγκαστικές επιλογές του κεφαλαίου - τονίζεται στην ανακοίνωση του Κόμματος - παύουν να είναι αναγκαστικές για τους εργαζόμενους όταν συνειδητοποιούν και δρουν ενάντια σε αυτές, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο».


ΣΕΛ.  15   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ