Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική αρχή, αποφασισμένοι για καλύτερη συνέχεια

Επίσημη πρώτη χτες της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας οι αχτίδες, αλλά και οι ΚΟΒ που έπιασαν τον πρώτο στόχο του 20% έστησαν «πανηγύρι». Δεν έλειψαν, βέβαια, και οργανώσεις που βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το στόχο τους, χωρίς να καταφέρουν τελικά να τον αγγίξουν, αλλά η στενοχώρια έδωσε γρήγορα τη θέση της στην αισιοδοξία και την πεποίθηση πως το επόμενο διάστημα, με καλύτερο σχεδιασμό, πρόγραμμα και περισσότερη δουλιά, οι στόχοι θα ξεπερνιούνται.

Δυναμικά, αποφασιστικά και θαρραλέα, είναι οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τη δουλιά των Οργανώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που τερμάτισαν πρώτες σ' αυτόν τον πρώτο γύρο. Ανάμεσά τους η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών που άγγιξε το 20,8%. Ο γραμματέας της Τάσος Κλάδης τόνισε πως απ' αυτήν την πρώτη μέρα της Εξόρμησης αναδείχτηκε ότι «οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται και μάλιστα περισσότερο από όσο προσδοκούσαμε. Ακόμη, τα αποτελέσματα αποτυπώνουν την εκτίμηση των εργαζομένων στην πολιτική και τη δράση του Κόμματος, την απήχηση που έχουν. Αυτό μας οπλίζει με αισιοδοξία να συνεχίσουμε τη συστηματική δουλιά, όπως αρχίσαμε, αλλά ακόμα πιο θαρραλέα, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Σε απόσταση αναπνοής από το 20%, τουλάχιστον ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα. Στα γραφεία της, τα μέλη των ΚΟΒ που ανήκουν στη δύναμή της είχαν στήσει γλέντι. Ζητήσαμε από τον Ηλ. Νανόπουλο, από την ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κάλυψε το 20%, δύο λόγια για την πρώτη επιτυχία και, όπως μας είπε, αυτή ήταν αποτέλεσμα της καλής δουλιάς που προηγήθηκε, της διεξοδικής συζήτησης στην Οργάνωση, της καταγραφής των ανθρώπων στους οποίους θα απευθυνόμασταν για οικονομική ενίσχυση και του ότι ο σχεδιασμός που είχε γίνει γενικά και ειδικά για την πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης δεν έμεινε στα χαρτιά. «Ολα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά, αν μη τι άλλο, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε.

Με τη σειρά του, εξίσου αισιόδοξος ήταν και ο γραμματέας της Αχτίδας Δ. Κυπραίος, ο οποίος σημείωσε ότι «το πλάνο και η κάλυψή του αντανακλά τη δυνατότητα των κομμουνιστών να επιδράσουν πιο αποφασιστικά στις συνειδήσεις των εργαζομένων, με στόχο την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν θετικά και συνέβαλαν, καταθέτοντας την οικονομική τους συνδρομή για να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Στη συνέχεια, ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα, ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Να σημειώσουμε εδώ και να κλείσουμε μ' αυτό πως η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ απευθύνθηκε σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Το κλίμα που συνάντησαν μπορεί να δοθεί ίσως με τη φράση του οικονομικού της Αχτίδας, Κ. Λιαπάτη: «Ενας συνάδελφος σήμερα, που πολιτικά βρίσκεται στην άλλη άκρη, ήρθε μόνος του και μου έδωσε ένα ποσό λέγοντας, έχετε Οικονομική Εξόρμηση, έτσι δεν είναι; Αυτό από μένα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ