Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε αναζήτηση «θυμάτων» για τις εκλογές
  • Ψάχνει απεγνωσμένα για συνεργασίες, προκειμένου να μην απομονωθεί στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές
  • Επαφές με τα κόμματα, δηλαδή το ΣΥΝ, ξεκινά ο Κ. Λαλιώτης

Εξόρμηση προς άγραν υποψήφιων θυμάτων, που προσφέρονται να θυσιαστούν στο βωμό της νίκης του ΠΑΣΟΚ, ξεκινά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Το πρώτο ρόλο θα τον έχει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, ο οποίος ξεκινά τις επόμενες μέρες «διάλογο» με κόμματα, φορείς και κινήσεις πολιτών. Περιγράφοντας την εκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στόχος είναι να μην απομονωθεί και μείνει χωρίς «συμμάχους» μπροστά στην κάλπη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Για το σκοπό αυτό, θα κινηθεί στη γνωστή γραμμή της «αμφίπλευρης διεύρυνσης», επιχειρώντας συνεργασίες, τόσο με Δ. Αβραμόπουλο και Στ. Μάνο «προς τα δεξιά», όσο και με το ΣΥΝ και στελέχη του «προς τα αριστερά». Ο στόχος είναι σαφής: «Το ΠΑΣΟΚ να κατοχυρώσει μια δεσπόζουσα και κεντρική θέση στην πολιτική σκηνή, που έχει τα τελευταία 27 χρόνια»(!), είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Λαλιώτης. Παράλληλα, προϊδεάζοντας για τα διλήμματα, προσέφυγε στις γνωστές διαχωριστικές γραμμές, λέγοντας ότι υπάρχουν δύο πόλοι: «Της δημοκρατίας, του εκσυγχρονισμού και της προόδου, και της συντήρησης, του αναχρονισμού και της Δεξιάς». (Προφανώς, εντάσσει το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο!..).

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Κ. Λαλιώτης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συζητήσει με τη ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές, γιατί «έχουμε σημαντικές προγραμματικές διαφορές»(!). Θα κάνει διάλογο, όμως, όπως είπε, με το κόμμα του Αβραμόπουλου, αλλά και με το κόμμα του Στ. Μάνου ή μονάδες τους (σ.σ. με τα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν προφανώς προγραμματικές διαφορές...). Οσον αφορά στο ΣΥΝ, ο Κ. Λαλιώτης είπε ότι ο διάλογος θα γίνει συντεταγμένος με την ηγεσία του και τα όργανά του, ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνεργασία σε πολλούς δήμους, εκτός, ίσως, από τους τρεις μεγάλους όπου ο ΣΥΝ θα κατέβει αυτόνομα. Σε μια «χειρονομία καλής θέλησης», έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε νυν δημάρχους και νομάρχες του ΣΥΝ, αναφέροντας ενδεικτικά τα ονόματα του δημάρχου Ρέντη (Ιωακειμίδης) και του νομάρχη Μαγνησίας (Σκοτεινιώτης), τα οποία, ως γνωστόν, είναι λαμπρά στελέχη του «εκσυγχρονισμού».

Ο Κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει τις επαφές με τα κόμματα την ερχόμενη βδομάδα, ενώ θα επισκεφτεί ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνεταιρισμούς, Επιμελητήρια, κλπ., στο πλαίσιο της συγκρότησης «μιας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας».

Στις προτεραιότητες του τριετούς πολιτικού σχεδιασμού, όπως είπε, είναι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, η προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003, η υλοποίηση των προγραμμάτων και των έργων ανάπτυξης, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, οι εκλογές του Απριλίου του 2004 και η προετοιμασία και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το προπαγανδιστικό σύνθημα είναι «Ανάπτυξη παντού, ευημερία για όλους και ποιότητα ζωής για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ