Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Εγκλωβισμένη» στο Δήμο Αθηναίων

Στην επιλογή του υποψηφίου δημάρχου για το Δήμο Αθηναίων έχει εγκλωβιστεί η ηγεσία της ΝΔ, γεγονός που ρίχνει βαριά τη σκιά του στους γενικότερους εκλογικούς σχεδιασμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ρηγίλλης δε φαίνεται ακόμα να έχει απαντήσει στο δίλημμα, αν θα υποστηρίξει ένα κομματικό στέλεχος ή μια προσωπικότητα «εκτός των κομματικών τειχών». Ο Κ. Καραμανλής κρατά επιμελώς κλειστά τα χαρτιά του, αλλά οι διαμάχες και οι πιέσεις είναι έντονες και δεν αποκλείεται να τον υποχρεώσουν να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις νωρίτερα απ' ό,τι σχεδίαζε, δηλαδή στις αρχές του 2002. Στην περίπτωση που αποφασιστεί το χρίσμα να δοθεί σε κομματικό στέλεχος, αδιαμφισβήτητο προβάδισμα έχει η Ντ. Μπακογιάννη. Ομως, καιροφυλακτούν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, και οι Γ. Βουλγαράκης, Β. Πολύδωρας, κ.ά. Στην περίπτωση που υποστηριχτεί «υπερκομματική» υποψηφιότητα, επικρατέστερος φέρεται ο διευθυντής του «Μέγκα» Ν. Χατζηνικολάου, παρά τις δηλώσεις του ίδιου ότι αισθάνεται καλά με τη δουλιά του. Η υποψηφιότητά του, όμως, συναντά τη σφοδρή αντίδραση του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Γ. Κύρτσου, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα κατέβει απέναντί του.

  • Από την πλευρά του, ο Δ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του χθες στην ΕΡΑ, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τρίτη τετραετία, αλλά και συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηρίζει τον Στ. Μάνο για υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα, καλώντας τον να εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ