Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 1918 - 1949

«Μελετάμε την Ιστορία μας - Συνεχίζουμε πιο δυνατοί στην πάλη για τον σοσιαλισμό!». Με αυτό το σύνθημα, που αποτυπώνει το πώς το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Ιστορία του, ως «ζώσα πραγματικότητα» που αναβλύζει διδάγματα για την πάλη τού σήμερα, παρουσία πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών, κυρίως νεολαίας, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στον Περισσό η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρουσίαση του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος, περιόδου 1918 - 1949.

Κατάμεστη η Αίθουσα Συνεδρίων από εργάτες του χεριού και του πνεύματος, νέους, συνταξιούχους, άντρες και γυναίκες, μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εκδήλωση, για μια έκδοση πολύτιμο εργαλείο στα χέρια τους αλλά και ευρύτερα για εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να αντλήσει ιστορικές πληροφορίες και γνώσεις, και η οποία δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρέμβαση από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία παρουσίασε τη μεθοδολογία και τα περιεχόμενα των τεσσάρων τόμων της έκδοσης. Ομιλία από την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ, για την αντιμετώπιση της Ιστορίας του Κόμματος από την αστική και οπορτουνιστική βιβλιογραφία και προπαγάνδα.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Επίσης, ρεπορτάζ των ομιλιών της Ελ. Μπέλλου και της Αλ. Παπαρήγα, αναλυτικά αποσπάσματα των οποίων θα δημοσιευτούν στο φύλλο του Σαββατοκύριακου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ