Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμία ανοχή στη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Φορείς καταγγέλλουν την τιμωρία του ναύτη Στ. Παπαδάκη, που διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας όπου υπηρετούσε σε ΝΑΤΟική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Την τιμωρία του ναύτη καταγγέλλει η ΟΓΕ (φωτ. αρχείου)
Την τιμωρία του ναύτη καταγγέλλει η ΟΓΕ (φωτ. αρχείου)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τιμωρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, που τιμωρήθηκε με εντολή «άνωθεν» και με το πρόσχημα ότι δημοσίευσε την αντίρρησή του στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», όπου υπηρετούσε ως δίοπος μηχανικός, σε ΝΑΤΟική άσκηση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, μια σειρά φορείς καταγγέλλουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, την ανοχή που δείχνει σε όσους προσπαθούν να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο στα στρατόπεδα, όπως δείχνει και το πρόσφατο περιστατικό με την αναγραφή «ρητού» ναζιστή στρατάρχη σε μονάδα στον Μανταμάδο.

ΟΓΕ: Δικαίωμα και υποχρέωση η καταγγελία των επικίνδυνων σχεδιασμών

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας «καταγγέλλει την απαράδεκτη τιμωρία με φυλάκιση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας "Ναβαρίνον", στην οποία υπηρετεί, στη ΝΑΤΟική άσκηση "Sea Guardian" στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τιμωρία αυτή αιτιολογήθηκε μάλιστα με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεσή του στο λαό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε για ακόμα μια φορά γιατί είναι ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ. Μόλις προχτές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Ρήγας δήλωνε ότι οι οπλίτες θητείας "έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα". Παρά τα μεγάλα λόγια, όμως, στην πράξη η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν κάθε νέο που δηλώνει την αντίθεσή του στη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία ανοχή στη "σιγή νεκροταφείου" που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Οι στρατιώτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να καταγγέλλουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι το ΝΑΤΟ και τις βάσεις.

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή σ' αυτά με την αξιοποίηση βάσεων και υποδομών. Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων».

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Παράδειγμα προς μίμηση η θαρραλέα και υπεύθυνη στάση τους

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τη συμπαράστασή της και συγχαίρει τους δύο Ελληνες στρατιώτες:

Σταύρο Παπαδάκη, ναύτη της φρεγάτας "Ναβαρίνον", ο οποίος εξέφρασε σε αναφορά τη διαφωνία του για τη συμμετοχή του πλοίου σε ΝΑΤΟική άσκηση και

Δημήτρη Ανδρονιάδη, που βγήκε στην αναφορά του στρατοπέδου του στον Μανταμάδο Λέσβου και απαίτησε να σβηστεί φασιστικό "ρητό" - σύνθημα Γερμανού στρατηγού ναζί εγκληματία που υπήρχε σε τοίχο του στρατοπέδου.

Θεωρούμε παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους μας τη θαρραλέα και υπεύθυνη στάση των δύο στρατιωτών μας.

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά και τα όσα ακολούθησαν με την τιμωρία των δύο στρατιωτών μας, καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους κυβερνητικούς φορείς για το γεγονός ότι αντί να επιβραβεύσουν την υπεύθυνη, πατριωτική στάση των φαντάρων μας και να σεβαστούν τα δικαιώματά τους, τους τιμώρησαν κιόλας!

Πρόκειται για πρόκληση από την πλευρά των υπευθύνων της κυβέρνησης, που εφαρμόζει την αντιλαϊκή - επικίνδυνη ΝΑΤΟική πολιτική και ανέχεται τέτοια φαινόμενα, όπως π.χ. να αναγράφονται φασιστικά συνθήματα σε στρατόπεδα.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, που με βάση τις αρχές τους αγωνίζονται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας - με όποιον τρόπο - στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επεμβάσεις, καλούν τη νεολαία μας, ιδιαίτερα τη στρατευμένη νεολαία, να μην σταματήσει να διεκδικεί τα δικαιώματά της.

Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.

Καμιά διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Να επιστρέψουν τώρα όλοι οι φαντάροι μας που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας».

«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, τις μεγάλες αντιδράσεις προσπαθεί να κατευνάσει η κυβέρνηση, με δηλώσεις όπως αυτές του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Π. Ρήγα (στη «Real News»), για το περιστατικό στον Μανταμάδο της Λέσβου. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη ενέργεια που προκαλεί», έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα ύπαρξης φασιστικών «θυλάκων» ή «σταγονιδίων» στις Ενοπλες Δυνάμεις και ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα θα απομονωθούν πλήρως», όσο και ότι «η αντιφασιστική θωράκιση της νεολαίας και της κοινωνίας είναι το ζητούμενο».

«Παρέκαμψε», βέβαια, το γεγονός ότι η διοίκηση του Τάγματος στον Μανταμάδο, όπου υπηρετεί ο Δημήτρης Ανδρονιάδης, του ανακοίνωσε ότι θα αποσπαστεί σε μονάδα στην Αθήνα, όπως και ότι η απόσπαση ανακλήθηκε μόνο κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε. «Παρέκαμψε» επίσης το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη καλούν και φωτογραφίζονται με τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής σε επίσημες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δίνοντας «αέρα στα πανιά» όσων προσπαθούν να χύσουν το ναζιστικό δηλητήριο στους στρατευμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ