Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πετσοκομμένα αναδρομικά στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων

Σημαντικό κουτσούρεμα στα αναδρομικά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους την περασμένη Παρασκευή καταγγέλλουν συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων (απόστρατοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ).

Σύμφωνα με την πρόσφατη κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων «καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του ν. 4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη κατ' εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 169/2007 (Α 210). Το χρηματικό αυτό ποσό υπολογίζεται με αναφορά στα αντίστοιχα για κάθε κατηγορία συνταξιούχων χρονικά διαστήματα (...) και μέχρι το χρονικό σημείο υπαγωγής τους στις διατάξεις του ν. 4387/2016».

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι περίπου 115.000 συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων θα έπρεπε να λάβουν ποσά που αντιστοιχούν από 16,5 μέχρι και 47 μήνες, κατ' αντιστοιχία με το χρονικό διάστημα και για τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Ομως, τα ποσά που λαμβάνουν είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ μικρότερα, καθώς επιβάλλονται υπέρογκες κρατήσεις και ενεργοποιούνται άλλοι μνημονιακοί «κόφτες» που παραμένουν άθικτοι. Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων μάλιστα δεν μπορούν καν να βγάλουν άκρη και να διαπιστώσουν ποιες ακριβώς κρατήσεις έγιναν στα αναδρομικά τους, καθώς τα ενημερωτικά σημειώματα αναμένεται να αναρτηθούν στα μέσα Γενάρη...

  • Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι μέθοδοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με την "επιστροφή" αποδεικνύουν πως οι κυβερνήσεις έχουν τους τρόπους να παρακάμπτουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων καθιστώντας τις στο τέλος αναποτελεσματικές. Ετσι, οδηγούν απόστρατους, συνταξιούχους και εργαζόμενους σε νέους, ακόμη μακροχρόνιους κύκλους δικαστικών διεκδικήσεων με τα αντίστοιχα έξοδα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ