Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων

Παρουσιάστηκαν χτες οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε Περιφέρεια και δήμους της Κρήτης

Από την παρουσίαση των υποψηφίων
Από την παρουσίαση των υποψηφίων
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ανακοίνωσε η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ τον υποψήφιο περιφερειάρχη και αρκετούς από τους υποψήφιους δημάρχους με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το Κόμμα.

Την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι στις επερχόμενες εκλογικές μάχες «αυτό που πραγματικά κρίνεται και μπορεί να κάνει τη διαφορά για το λαό είναι να σταλεί καθαρό μήνυμα αντίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (...) Να αποδυναμωθούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις που όπως στην κρίση φόρτωσαν τα βάρη πάνω του, για λογαριασμό του κεφαλαίου, τώρα στηρίζουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας πάνω στα τσακισμένα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του τα επόμενα χρόνια.

Και ταυτόχρονα να ενισχυθούν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", δύναμη στη δύναμη του λαού, ορμή στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που μπορεί να σαρώσει μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους και την εξουσία του κεφαλαίου σε μια πορεία».

Πρόσθεσε ότι η Κρήτη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η Περιφέρεια και οι δήμοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην καπιταλιστική ανάκαμψη προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Εφερε ως παραδείγματα τη διαχείριση πακτωλού χρημάτων υπέρ των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, άλλων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικής γεωργίας, την ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, η στήριξη από τις τοπικές αρχές της παράδοσης του ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια, η παραχώρηση μεγάλων έργων, όπως ο ΒΟΑΚ και το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, στο μεγάλο κεφάλαιο με το λαό της Κρήτης να πληρώνει και μάλιστα αδρά για τη χρήση τους.

Ο Σ. Βασιλειάδης ξεχώρισε τις «μεγάλες υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων της Κρήτης προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τις γονυκλισίες τους στον Αμερικανό πρέσβη, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στήριξαν ολόπλευρα τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς φιλοπόλεμους σχεδιασμούς στην περιοχή, προσφέροντας πάντα πρόθυμα παλιές και νέες υποδομές, πολιτική στήριξη και κυρίως παρέχοντας όλες τις διευκολύνσεις στη ναυαρχίδα τους στη Μεσόγειο, τη βάση της Σούδας».

Από την άλλη, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια και οι δήμοι της Κρήτης βρέθηκαν απέναντι στις ανάγκες, στο εισόδημα και την ποιότητα ζωής των χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, γενικότερα των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».

«Το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και στους δήμους, τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μάχες μέσα και έξω από τα Συμβούλια καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Πρόβαλαν και υποστήριξαν αιτήματα και μέτρα για τις ανάγκες του λαού της Κρήτης, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων. Ηταν η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των δήμων και της Περιφέρειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουν να δρουν πιο αποφασιστικά τα επόμενα χρόνια».

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε όλοι στην ίδια "εθνική ομάδα", όπως θέλει να μας πείσει ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, με το ψηφοδέλτιο "Εθνική Κρήτης", του οποίου είναι επικεφαλής και στηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και με πολλούς υποψήφιους από τη ΝΔ, ανεξάρτητα αν η τελευταία, για να μην έχει διαρροές, ανακοίνωσε δικό της ψηφοδέλτιο. Οχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο!».

Τόνισε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ «σημαίνει εναντίωση στις αντιδραστικές ανατροπές σε κράτος, δήμους, Περιφέρειες. Σημαίνει πρώτα και κύρια ανατροπή της πολιτικής που διαφημίζεται ως μονόδρομος από το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος (...)

Αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να στηρίξουμε, να προβάλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας, στην πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και όσων την προωθούν και τη στηρίζουν. Και πιστεύουμε ότι σε αυτόν το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε με αρκετούς άλλους συναγωνιστές, άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα και αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στους δήμους, στις Κοινότητες, στις Περιφέρειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ