Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Πρέβεζα

Το Σάββατο 21 Δεκέμβρη, σε εκδήλωσή της η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του ΓΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θυμίζουμε ότι υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι ο Γιώργος Πρέντζας.

Ο Κ. Κωτσαντής μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατέδειξε το ρόλο της Τοπικής - Περιφερειακής Διοίκησης, σημειώνοντας ότι «σήμερα αποτελεί έναν θεσμό αντιλαϊκό, με ενεργό και ισχυρότατο ρόλο στην καπιταλιστική ανάκαμψη και ανάπτυξη», που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ένας «κανονικός οργανωμένος φοροεισπρακτικός μηχανισμός για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα των πόλεων και των χωριών, με συμβολή στην υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων των κυβερνήσεων, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση συμφιλίωσης του λαού με την ανέχεια, ένα πολύ σοβαρό γρανάζι της χειραγώγησης και ενσωμάτωσης, υποστηρικτής των ΝΑΤΟικών φιλοπόλεμων σχεδιασμών και της εμπλοκής της Ελλάδας σ' αυτούς».

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης πραγματικά λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική του κεφαλαίου. Στάθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων που δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης προς όφελος του λαού. Προέτρεψε στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί μια νέα στράτευση λαϊκών δυνάμεων, η οποία αναδείχθηκε και μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι που στηρίζει το Κόμμα:

Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας, νυν δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δήμος Ζηρού: Μενέλαος Γείτονας, νυν δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής.

Δήμος Πάργας: Πέτρος Δέσκας, νυν δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής, εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ