Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η γιορτή για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Πρωτοβουλία ενταγμένη στο κάλεσμα δράσης που απευθύνει το Κόμμα στους ξεριζωμένους

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει φέτος γιορτή για παιδιά μεταναστών και προσφύγων η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην Αθήνα. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος). Θα περιλαμβάνει μουσικοκινητικό δρώμενο, κατασκευές και παιχνίδια, ενώ στα μεταναστόπουλα θα μοιραστούν δώρα. Τέλος, χορευτική παράσταση θα δώσει παιδικό συγκρότημα από το Μπαγκλαντές.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αποτελεί συνέχεια της δράσης που αναπτύσσει το Κόμμα, καλώντας μετανάστες και πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους να συζητήσουν τις θέσεις του, να βρεθούν μαζί με τους κομμουνιστές στην πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και ξεριζωμό.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Σάββατο 22 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Αττική, όπως και προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Στη σύσκεψη μίλησε ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, που με αφορμή τις δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων για την «Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη» (18 Δεκέμβρη) ανέδειξε την υποκρισία τους, αφού όπως είπε, από τη μια, κανένας τους δεν αναδεικνύει τις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και, από την άλλη, όλοι τους στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές, συμφωνούν με τις αντεργατικές - αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ.

Σημείωσε ότι όλοι τους συμφωνούν με το αντιδραστικό «Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ» που ψηφίστηκε πρόσφατα και από την κυβέρνηση, όπως και με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποφάσεις που εντείνουν την καταστολή στα σύνορα, τον εγκλωβισμό στις χώρες διέλευσης και την «επιλεκτική μετανάστευση», δηλαδή αυτή που χρειάζονται οι καπιταλιστές για να εντείνουν την εκμετάλλευση. Πρόσθεσε ότι το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα αξιοποιείται από τα άλλα κόμματα «για να εγκλωβίζουν όλους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες στα δίχτυα του καπιταλισμού, για να τους εκμεταλλεύονται όλους περισσότερο (...) Το αξιοποιούν για να δημιουργούν διάφορα ψευτοδιλήμματα, όπως πρόοδος - συντήρηση, προοδευτικοί - ακροδεξιοί όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ».

Καλώντας τους μετανάστες σε συμπόρευση με το Κόμμα, ο Γ. Μερεντίτης υπογράμμισε ότι «μόνο το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες, είτε έχουν είτε δεν έχουν χαρτιά, να συμμετέχουν στην πολιτική, κοινωνική δραστηριότητα, σε όλες τις πολιτικές μάχες και τις εκλογικές».

Σημείωσε ότι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αντικειμενικά τους ενδιαφέρουν και οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές, γιατί έχουν σχέση με τη ζωή τους, με τα συμφέροντά τους. Οπως είπε, π.χ. στις ευρωεκλογές έχει σημασία για τους μετανάστες να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ «που είναι εναντίον της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που είναι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Που είναι ενάντια στα αντιμεταναστευτικά μέτρα της ΕΕ, στα μέτρα καταστολής, στην καλλιέργεια του ρατσισμού - εθνικισμού, που παλεύει πραγματικά ενάντια στις φασιστικές ναζιστικές οργανώσεις». Ενώ, και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, «τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους συμφέρει να βγουν ενισχυμένα παντού τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", όπου συμμετέχουν οι κομμουνιστές και άλλες δυνάμεις που το στηρίζουν και παλεύουν μαζί του».

Τέλος, το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε τους μετανάστες «να μην έχουν για τη ζωή τους ως μέτρο σύγκρισης το πώς ζούσαν στις χώρες τους, αλλά τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα που είναι μετανάστες, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους και ποιος είναι ο λόγος που αυτό δεν γίνεται.

Το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, οπότε θα σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που γεννάνε τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά και τη μετανάστευση, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν περισσότερους λόγους για να παλέψουν από την πρώτη γραμμή γι' αυτόν το στόχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ