Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Διαμαρτυρία ενάντια στις απολύσεις τραπεζοκόμων

Σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου προχώρησαν, την Παρασκευή, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις - Υπηρεσίες - Καταστήματα και ΑΕ Αρκαδίας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ενάντια στην άδικη απόλυση 4 εργαζομένων και γονιών παιδιών με αναπηρία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την περιφέρεια Πελοποννήσου και το δήμο Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις τραπεζοκόμες απολύονται στις 31/12/2018 επειδή λήγουν οι ατομικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Απαντώντας στην κινητοποίηση, ο διοικητής του νοσοκομείου επιχείρησε να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», λέγοντας ότι αν παραμείνουν οι 4 εργαζόμενες στη θέση τους, κάποιοι άλλοι που περιμένουν στις λίστες θα παραμείνουν άνεργοι...

Οι λαϊκές ανάγκες, βέβαια, επιβάλλουν όχι την απόλυσή τους και την ανακύκλωση της ανεργίας, αλλά τη μονιμοποίησή τους και ακόμη περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των φορέων, κάτω από την πίεση της παρέμβασης, ο διοικητής του νοσοκομείου εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από την αρχική του αδιαλλαξία, λέγοντας πως θα εξετάσει το αίτημα που θέτουν οι εργαζόμενες, χωρίς ωστόσο να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Φορείς και εργαζόμενοι παραμένουν σε εγρήγορση, δίνοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 31/12 στις 10 π.μ., με παρεμβάσεις τόσο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο όσο και στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ