Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Χριστουγεννιάτικες γιορτές και εκδηλώσεις για τα παιδιά

Από τη θεατρική παράσταση στο Συνδικάτο Οικοδόμων...
Από τη θεατρική παράσταση στο Συνδικάτο Οικοδόμων...
Γιορτινές εκδηλώσεις που απευθύνονται στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και στα παιδιά τους οργανώνουν την περίοδο αυτή σωματεία και μαζικοί φορείς.

Δίπλα στη δράση στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, στις διεκδικήσεις με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, οι πολύμορφες εκδηλώσεις σε αυτές τις μέρες των γιορτών προσφέρουν μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, μια ευκαιρία για να περάσουν δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά τους.

Από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες αυτές παρουσιάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Ομορφες στιγμές με τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

Μια σειρά από σωματεία της Αττικής αξιοποίησαν την παιδική παράσταση «Η Μαύρη Πεταλούδα», που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, για να οργανώσουν όμορφες εκδηλώσεις. Η παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Ερης Ρίτσου, όχι μόνο πρόσφερε στα παιδιά που την παρακολούθησαν γέλιο και στιγμές χαράς, αλλά παράλληλα έγινε και ένας τρόπος να γνωρίσουν τις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του κλάδου διοργάνωσαν την Κυριακή 16/12 τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Κατεργασίας Ξύλου, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών και η Ομάδα Γυναικών Τεχνικών της ΟΓΕ. Στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, που στολίστηκαν για να υποδεχθούν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την παράσταση, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά.

...και στην εκδήλωση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων
...και στην εκδήλωση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων
Αντίστοιχη εκδήλωση διοργάνωσε την Κυριακή 23/12 το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, προσφέροντας μια μικρή «ανάσα» στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, για πολλούς από τους οποίους η περίοδος των γιορτών φέρνει μαζί της συνθήκες εντατικοποίησης σε ξενοδοχειακές μονάδες και επισιτιστικές αλυσίδες.

Πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Με παιδικές φωνές γέμισε το Σάββατο 22/12 το Κέντρο Νέων Ρεθύμνου, με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων και ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (μέλος της ΟΓΕ). Με τη βοήθεια ομάδας παιδαγωγών, τα παιδιά πέρασαν δημιουργικές στιγμές με χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια. Στη συνέχεια μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά, ευχήθηκαν το ένα στο άλλο, ενώ μικροί και μεγάλοι πέρασαν από τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ να απολαύσουν φαγητό, αναψυκτικά και ποτό.

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και πλούσιο πρόγραμμα έγινε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα εργατικά σωματεία του Βόλου (Συνδικάτα Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Τύπου - Χάρτου, Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ, Καθαριστριών, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων) στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Την αυλαία άνοιξε το Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μυλωνάς και οι καλικάντζαροι». Στη συνέχεια, στη σκηνή βρέθηκαν οι μικροί χορευτές του παιδικού τμήματος του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας «Μνήμες προσφύγων», ενώ ακολούθησε η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής «Τραγουδάρα» με παραδοσιακά κάλαντα. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν μικρά δώρα.

Γέμισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στον Βόλο
Γέμισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στον Βόλο
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά διοργάνωσε και η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ) την Κυριακή 23/12 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, με παράσταση Θεάτρου Σκιών.

Γιορτή για τα παιδιά και τις οικογένειες των πυρόπληκτων

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις των προηγούμενων ημερών ξεχώρισε η πρωτοβουλία που πήραν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και οι Ομάδες Γυναικών Μεσογείων της ΟΓΕ, την περασμένη Κυριακή, να ετοιμάσουν μια γιορτινή εκδήλωση για τα παιδιά και τις οικογένειες των πυρόπληκτων περιοχών. Η εκδήλωση έγινε στην 5η κατασκήνωση της Νέας Μάκρης, παρά την προσπάθεια που έκανε η δημοτική αρχή Μαραθώνα να θέσει εμπόδια στη διεξαγωγή της.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δραστηριότητες για τα παιδιά και γλέντι για μικρούς και μεγάλους που ετοίμασαν οι διοργανωτές με φαγητό, μουσική και χορό. Οι μικροί προσκεκλημένοι της εκδήλωσης στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα με πρωτότυπα στολίδια και ζωγραφιές που έφτιαξαν. Παρακολούθησαν τα κόλπα του μάγου «Πρωτέα» και έγιναν βοηθοί του. Υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Αϊ-Βασίλη, που πέρασε από την εκδήλωση για να τους μοιράσει δώρα, να συζητήσει μαζί τους, να τους αφήσει τις ευχές και τις προτροπές του.

«Μην περιμένετε από μένα να διορθώσω τ' αδιόρθωτα! Ούτε κι από κανέναν άλλο δηλαδή...», ξεκαθάρισε ο Αϊ-Βασίλης στο γράμμα που μοίρασε σε όλα τα παιδιά. «Το μέλλον σας θα έρθει φωτεινό και χαρούμενο», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε τα παιδιά πως θα το φέρουν τα ίδια, «συνεχίζοντας τους αγώνες που άρχισαν οι μανάδες και οι πατεράδες σας και, πριν από αυτούς, εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι της δουλειάς», για έναν κόσμο χωρίς αδικία, «όπου όλοι θα δουλεύουν κι όλοι θ' απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους...».


Στην εκδήλωση για τα παιδιά των πυρόπληκτων, οι μικροί συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με τον μάγο «Πρωτέα»...
Στην εκδήλωση για τα παιδιά των πυρόπληκτων, οι μικροί συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με τον μάγο «Πρωτέα»...

Παράσταση Καραγκιόζη στη Λάρισα
Παράσταση Καραγκιόζη στη Λάρισα

Χαρούμενες στιγμές στην εκδήλωση στο Ρέθυμνο
Χαρούμενες στιγμές στην εκδήλωση στο Ρέθυμνο

...και στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα
...και στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ