Σάββατο 5 Γενάρη 2019 - Κυριακή 6 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
«Στον πάγο» χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες ο χιονιάς

Eurokinissi

Η βαρυχειμωνιά, που πλήττει τη χώρα μας από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα όλες τις προηγούμενες μέρες. Μέσα σε αυτές τις πολικές συνθήκες, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά είτε αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης είτε το... σκέφτονται για να ανάψουν τους καυστήρες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προκαλεί, ανακοινώνοντας τις προηγούμενες μέρες με τυμπανοκρουσίες την... αύξηση του επιδόματος θέρμανσης από τα 0,125 ευρώ το λίτρο στα 0,16 ευρώ. Πρόκειται για κοροϊδία ολκής, αφού οι πενταροδεκάρες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα, οι οποίες έτσι κι αλλιώς αδυνατούν με τα χαμηλά τους εισοδήματα να πληρώσουν για τη θέρμανση των σπιτιών τους, έχοντας παράλληλα και τον διαρκή «βραχνά» της κυβερνητικής φοροεπέλασης σε όλα τα μέτωπα.

Οι χιονοπτώσεις ήταν κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια. Στην Αττική, οι αρχές προέβησαν στο κλείσιμο ορισμένων δρόμων λόγω των χιονοπτώσεων. Αυτό συνέβη στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, αλλά και στο ύψος του τελεφερίκ της Πάρνηθας.

Η Αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο των νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, όπου σε αρκετά σημεία χρειάζονταν αλυσίδες. Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε σε περιφερειακούς δρόμους σε Μαγνησία, Χαλκιδική, Αχαΐα, Ναυπακτία, Καλάβρυτα, Αρκαδία. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν τα οχήματα σε πολλούς δρόμους όλων σχεδόν των νομών της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού εξαμελούς οικογένειας διεξήχθη στη Ναυπακτία, στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου. Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένεια - οι γονείς με τέσσερα μικρά παιδιά - ακινητοποιήθηκε λόγω καταστροφής των αντιολισθητικών αλυσίδων στο δρόμο από την Κοινότητα Κρυονερίων προς την Κοινότητα Ανω Χώρας. Ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο τον δήμο Ναυπακτίας, ο οποίος με μισθωμένο μηχάνημα έργου ανέλαβε να μεταφέρει την οικογένεια και το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ήταν η Ιστιαία και τα γύρω χωριά στην Εύβοια, ενώ σημειώνονταν και πολλές πτώσεις δέντρων. Στους Παπάδες στη βόρεια Εύβοια, πτώση δέντρου σε δρόμο είχε αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα.

Εξάλλου, 50 επιβάτες λεωφορείου ταλαιπωρήθηκαν μέσα στον χιονιά, μένοντας με πολικές θερμοκρασίες για ώρες εγκλωβισμένοι. Το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και η ταλαιπωρία τους έληξε με τη βοήθεια των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας και της ΠΥ Λιβαδειάς. Οι επιβάτες τελικά μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στην Αράχωβα με τη συνοδεία εκχιονιστικού μηχανήματος. Παράλληλα, τα συνεργεία κατάφεραν να ξεκολλήσουν το βαρύ όχημα το οποίο κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλημμύρες, εγκλωβισμός ανθρώπων και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος (2019-01-03 00:00:00.0)
Τσουχτερό κρύο και προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα (2015-01-14 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις «βουλιάζουν» τη χώρα στο χιόνι (2006-02-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την κακοκαιρία (2005-11-23 00:00:00.0)
Αποκλείστηκαν χωριά στη Θεσσαλία (2005-03-03 00:00:00.0)
Βρέξει - χιονίσει η χώρα θα "διαλύσει"! (1999-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ