Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Βρέξει - χιονίσει η χώρα θα "διαλύσει"!

Παρέλυσε ξανά ολόκληρη η χώρα από το κύμα κακοκαιρίας. Εκατοντάδες αποκλεισμένα χωριά σε ολόκληρη τη χώρα από τις χιονοπτώσεις. Παγίδες σε ολόκληρο το μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Ανίκανος εμφανίστηκε και πάλι ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Υφεση της κακοκαιρίας προβλέπει η ΕΜΥ από σήμερα

Στο λευκό "ντύθηκαν", και χτες, πολλές περιοχές εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Αποκλεισμένα χωριά, πολλοί βαθμοί κάτω από το μηδέν, κυρίως σε ορεινές περιοχές, κίνηση οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες, διακοπή λειτουργίας σχολείων, ήταν οι κύριες συνέπειες της κακοκαιρίας. Παράλληλα, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει δυσλειτουργίες, που προκαλούνται ακόμα και από προαναγγελθείσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στην περιφέρεια, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και δημοτικές αρχές με δυσκολία προχωρούσαν - αν προχωρούσαν - στην απελευθέρωση δρόμων από το χιόνι, λόγω της έλλειψης μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού. Δείγμα της μηχανολογικής και τεχνικής υποστήριξης που υποτίθεται ότι παρέσχε η κυβέρνηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύστερα και από τις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων.

Οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, που αντιμετώπισαν προβλήματα από την κακοκαιρία, περιμένουν απλά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ευτυχώς, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις επόμενες μέρες ύφεση της κακοκαιρίας. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα προβλήματα όμως που προκλήθηκαν, κυρίως από τις χιονοπτώσεις, θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τις επόμενες μέρες.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί στα βόρεια από μείον 10 έως 3 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από μείον 4 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πυκνό χιόνι έπεσε και στους ορεινούς όγκους της Αττικής, διατηρώντας τον υδράργυρο σε χαμηλά επίπεδα. Λόγω των χιονοπτώσεων προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στον εθνικό δρόμο Αθήνας - Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, όπου τις πρωινές ώρες ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης προς το Διόνυσο και τη Νέα Μάκρη ήταν αδύνατη, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στην Κάζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ