Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πανθεσσαλική απαίτηση η λειτουργία του

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για τον πρωθυπουργό

Την κατηγορηματική απαίτηση των φορέων της Θεσσαλίας να λειτουργήσει άμεσα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας μετέφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής με Επίκαιρη Ερώτησή του για τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Ταυτόχρονα ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι φορείς της περιοχής απορρίπτουν τις μεσοβέζικες λύσεις που προτείνει το υπουργείο Υγείας.

"Στις 29-1-1999, αναφέρει ο Αχ. Κανταρτζής, διατρανώθηκε για μια ακόμη φορά η ομόφωνη θέληση όλων των φορέων της Θεσσαλίας (Δήμων, Νομαρχιών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εργατικών Κέντρων, Αγροτικών Συλλόγων, επαγγελματικών και επιστημονικών οργανώσεων, Επιμελητηρίων κλπ.) να απαιτήσουν την άμεση λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για την παροχή τριτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή και τη στήριξη των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της Ιατρικής Σχολής που λειτουργεί στη Λάρισα. Απορρίφθηκε κατηγορηματικά η πρόταση του κ. υπουργού και του κ. υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας για μεταφορά του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο Πανεπιστημιακό, η συγχώνευσή τους και η κάθε προσπάθεια νόθευσης του πανεπιστημιακού χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος και του εγκριθέντος Οργανισμού του. Ταυτόχρονα δηλώθηκε η ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η ανησυχία των φορέων και του λαού της περιοχής είναι μεγάλη, διότι, παρά τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας εμμένει στον προσανατολισμό της αλλοίωσης του πανεπιστημιακού χαρακτήρα του Νοσοκομείου, επικαλούμενο έλλειψη πόρων. Κάτι τέτοιο - εκτός άλλων - θα έχει σαν αποτέλεσμα η λειτουργία του να ολοκληρωθεί μέσα σε 10 χρόνια! Εξάλλου είναι γνωστή η κυβερνητική κατεύθυνση περικοπής των κοινωνικών πόρων και στον τομέα της υγείας και πρόνοιας, καθώς και η προοπτική κατάργησης και συγχώνευσης μονάδων υγείας και πρόνοιας. Να υπογραμμιστεί ότι η περιοχή της Θεσσαλίας είναι η μόνη χωρίς Νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης και επιπλέον είναι η περιοχή με τα λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια ανά κάτοικο, καθώς και η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό "μετανάστευσης" ασθενών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προς όφελος βέβαια και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας".

Και η Επίκαιρη Ερώτηση του Αχ. Κανταρτζή καταλήγει: "Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός αν θα ανακόψει το δρομολογημένο "ενταφιασμό" του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και του Οργανισμού του και αν θα υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα και οι αναγκαίοι πόροι για την ταχύτατη και πλήρη λειτουργία του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ