Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταστροφική καταιγίδα στον Αϊ-Στράτη

Σοβαρά προβλήματα και στη Λήμνο

Καταστροφική καταιγίδα με πολύ ισχυρούς ανέμους έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου τον Αϊ-Στράτη. Από την καταιγίδα καταστράφηκαν σπίτια, τρακτέρ, αποθήκες με ζωοτροφές, μάντρες και αφανίστηκαν πολλά ζώα. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι βάρκες, το μοναδικό ξενοδοχείο και το στρατόπεδο του νησιού.

Από πρόχειρες εκτιμήσεις των κατοίκων, οι ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες τους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια δραχμές.

Χρέος της πολιτείας, της νομαρχίας και των υπεύθυνων είναι να βοηθήσουν άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών του ακριτικού αυτού νησιού.

Ελλείψεις στη Λήμνο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέβησαν στην επαρχία της Λήμνου μια σειρά περιστατικά που ανέδειξαν την ανικανότητα των κρατικών υπηρεσιών να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν μετά από κακοκαιρία διακόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο αεροδρόμιο, αυτό βγήκε εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στις προγραμματισμένες πτήσεις και στους επιβάτες που έρχονταν στη Λήμνο για να κάνουν τις γιορτές στο νησί. Αιτία όλων αυτών ήταν η έλλειψη της κατάλληλης τεχνικής υποδομής που καθιστά την υπηρεσία των πολιτικής αεροπορίας ικανή να ανταπεξέρχεται σε τέτοιες περιπτώσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. εγκατάσταση μεγαλύτερης ηλεκτρικής γεννήτριας εφεδρικής από αυτή που διαθέτει τώρα το αεροδρόμιο).Επίσης, με αφορμή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που έγινε κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, αναδείχτηκε η ανάγκη εξοπλισμού της πυροσβεστικής με ειδικά μηχανήματα που βοηθούν στο γρηγορότερο απεγκλωβισμό των ανθρώπων από το αυτοκίνητο, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Γεγονός, που πολύ πιθανόν θα βοηθήσει να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, με την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα τον Αϊ-Στράτη, το ειδικό σκάφος παντός καιρού που είχε το Λιμενικό Σώμα της Λήμνου, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει, τη στιγμή που χρειαζόταν να βοηθηθούν οι κάτοικοι του νησιού, λόγω μηχανικής βλάβης, όπως ειπώθηκε δημόσια σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες θα πρέπει να σκύψουν πάνω από τα σοβαρά αυτά προβλήματα των αναφερομένων νησιών και να δώσουν λύσεις άμεσα. Οι δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η πολιτική βούληση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2012-01-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-30 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2011-12-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-29 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές από πλημμύρες (2006-10-20 00:00:00.0)
Αρχισε κακοκαιρία (2001-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ