Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν τζάμπα εργάτες

Την πρόσκληση σε έγγραφη απολογία που επέδωσε στις 21 Γενάρη το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Σιδηροκάστρου του ΠΙΚΠΑ, στους τρεις αντιρρησίες συνείδησης που υπηρετούν εκεί πολιτική υπηρεσία, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, οι αντιρρησίες συνείδησης Γ. Χρυσοβέργης, Λ. Τζέλλος και Μ. Τζώρτζης, κατηγορούνται για "αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά τους", με το πρόσχημα ότι εφαρμόζουν υπαλληλικό ωράριο υπηρεσίας. Το ΔΣ απαιτεί από τους τρεις αντιρρησίες να παρέχουν υπηρεσίες 11 ώρες την ημέρα, με σπαστό ωράριο, επτά μέρες τη βδομάδα. Επίσης, ουδείς από τους τρεις έχει κοινωνική ασφάλιση.

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει τη διευθύντρια του Ιδρύματος Ζ. Ρεντούμη και μέλη του ΔΣ, διότι αρνούνται να εφαρμόσουν το άρθρο του νόμου που προβλέπει την πλήρη διοικητική εξομοίωση των αντιρρησιών με τους υπαλλήλους του φορέα, καθώς και την παροχή σε αυτούς ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης από το Ταμείο που ασφαλίζονται οι υπάλληλοι του φορέα. Επίσης, καταγγέλλει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, "το οποίο με τις αλλοπρόσαλλες εγκυκλίους του, που παραβιάζουν το γράμμα του Ν.2510/97, επιτρέπει στον πρώτο τυχόντα κακόβουλο, κληρικό ή λαϊκό, να παραβιάζει ασύστολα το νόμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ