Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΚΠΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν στις 10 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ. Επίσης για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής (ΙΒΣΑ) έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πλήρη διάλυση που οδηγεί η κυβέρνηση τον τομέα της Πρόνοιας μετά την ψήφιση του νόμου για την Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

Με τη μεταφορά του προσωπικού των ιατροκοινωνικών κέντρων (ΙΑΚ) και των παιδικών πολυκλινικών του ΠΙΚΠΑ σε κενές οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στα νοσοκομεία, τα ιατροκοινωνικά κέντρα απειλούνται με κλείσιμο. Οπου δεν υπάρχουν θέσεις θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς, οι οποίες θα καταργηθούν όταν το προσωπικό θα συνταξιοδοτηθεί. Ετσι παραμένει αβέβαιο το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων που θα μεταταγούν, καταργούνται θέσεις της Πρόνοιας και διαλύεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ τις ήδη αρνητικές επιπτώσεις του νόμου επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που προωθείται.

Τα ΙΑΚ του ΠΙΚΠΑ παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της χώρας μας, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης είναι ασφαλισμένος ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ