Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ναϊρόμπι

Πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Νέα αιματηρή επίθεση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ναϊρόμπι εξαπέλυσαν χτες το απόγευμα Σομαλοί ένοπλοι τζιχαντιστές. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε άμεσα ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας των τζιχαντιστών «Σαμπάμπ», Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, και ακολούθησε σύντομη ανάρτηση ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα τζιχαντιστών.

Επί ώρες επικρατούσε σύγχυση και πανικός από τα εκατοντάδες άτομα που βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα DusitD2, που στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί επίσης τα γραφεία πολυεθνικών εταιρειών. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν τουλάχιστον πέντε πτώματα κοντά στην είσοδο του κτιρίου, που απομονώθηκε από τις αρχές ασφαλείας και την αντιτρομοκρατική, λίγη ώρα μετά την έφοδο τουλάχιστον έξι τζιχαντιστών στο συγκρότημα, οι οποίοι ανάγκασαν τους φρουρούς να τους ανοίξουν την πύλη υπό την απειλή όπλων.

Νοσοκομεία του Ναϊρόμπι έκαναν έκκληση για αιμοδοσία, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για «πολλούς τραυματίες».

Προηγούμενες επιθέσεις της «Σαμπάμπ» στην Κένυα, που ξεκίνησαν μετά τη χερσαία επέμβαση του κενυατικού στρατού στη Σομαλία τον Οκτώβρη του 2011, είχαν αποδειχθεί πολύνεκρες. Πιο χαρακτηριστικές ήταν οι επιθέσεις Σομαλών τζιχαντιστών τον Απρίλη του 2015 στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα της Κένυας, με αποτέλεσμα το θάνατο 147 φοιτητών και καθηγητών, και το Σεπτέμβρη του 2013 στο εμπορικό κέντρο «West Gate», με 64 νεκρούς. Αίσθηση είχε προκαλέσει επίσης το Γενάρη του 2017 η επίθεση της «Σαμπάμπ» σε στρατόπεδο του κενυατικού στρατού στη Σομαλία, με πάνω από 100 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ