Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια της Γερμανίας, διεκδικώντας αυξήσεις στις αποδοχές του. Την Τρίτη προχώρησαν σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι σε 8 αεροδρόμια και συγκεκριμένα της Φρανκφούρτης, του Ανόβερου, της Βρέμης, του Αμβούργου, της Λειψίας, της Δρέσδης, της Ερφούρτης και του Μονάχου. Είχαν προηγηθεί απεργία στην Κολωνία, στο Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη και στάση εργασίας στα δυο αεροδρόμια του Βερολίνου, Τέγκελ και Σόνεφελντ.

Το συνδικάτο στον τομέα των υπηρεσιών Verdi, το οποίο εκπροσωπεί 23.000 εργαζόμενους στην ασφάλεια των αεροδρομίων, διεκδικεί ωρομίσθιο 20 ευρώ σε όλη τη χώρα, ενώ τώρα οι αποδοχές διαφέρουν πολύ μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Γερμανίας από 14 έως 17 ευρώ, με τις χαμηλότερες να ισχύουν στην ανατολική Γερμανία.

Η ομοσπονδία γερμανικών αεροδρομίων ADV καταδίκασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις ως «ανεύθυνες» και «δυσανάλογες», ενώ η αεροπορική εταιρεία «Lufthansa» κατηγόρησε το συνδικάτο Verdi ότι δεν δείχνει «κανένα ενδιαφέρον να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας στις αερομεταφορές».

Νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Verdi και της Ομοσπονδιακής Ενωσης των Εταιρειών Αεροπορικής Ασφάλειας (BDLS) αναμένονται στις 23 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ