Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ
Κριτήριο στις εκλογές η διεκδίκηση υποδομών προστασίας της ζωής του λαού

Περιοδεία στον οικισμό που επλήγη από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τον περασμένο χρόνο πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην Κινέτα, μια περιοχή που το 2018 μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες έζησε δύο σημαντικές καταστροφές (την πυρκαγιά του Ιούλη και τις πλημμύρες του Νοέμβρη), περιόδευσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Αντώνη Χοροζάνη, υποψήφιο δήμαρχο Μεγάρων.

Μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων σε καφενείο της περιοχής, ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε ότι οι καταστροφές του περασμένου χρόνου ανέδειξαν εκτός από τα σοβαρά προβλήματα και μια σειρά χρόνιων και τεράστιων ελλείψεων στην περιοχή, με ευθύνη των σημερινών αλλά και των προηγούμενων κυβερνώντων, όπως και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Μεταξύ άλλων αναδείχθηκαν οι ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, με την ανυπαρξία Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας, στις σχολικές υποδομές, στις συγκοινωνίες, στην ύδρευση με την απουσία πόσιμου νερού, στην αποχέτευση και γενικότερα στις υποδομές για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι η προστασία συνολικά της ζωής των εργαζομένων είναι κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα και ότι η έλλειψη τέτοιων έργων - επειδή αυτά δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο - είναι πολιτικό ζήτημα, δεν είναι αποτέλεσμα της «αβλεψίας» μερικών τεχνοκρατών και ειδικών. Αναφέρθηκε επίσης στην άθλια κατάσταση για τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, με πιο τρανό παράδειγμα τους 60 νεκρούς που μετρά η εργατική τάξη σε εργατικά «ατυχήματα» στους ΟΤΑ, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Χρειάζεται ισχυρό κίνημα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας

Από την επίσκεψη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικιστών Κινέτας
Από την επίσκεψη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικιστών Κινέτας
«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, απαιτείται η ανάπτυξη ενός ισχυρού κινήματος, που θα διεκδικεί την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και των υποψηφίων του σε όλη τη χώρα. Υπενθύμισε ακόμα τον αγώνα και τη δράση κομμουνιστών δημάρχων και στο παρελθόν και σήμερα, που παρά τις δυσκολίες, με την πρωτοπόρα δράση τους είχαν σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της λαϊκής πάλης για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

«Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος πως με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές το Μάη (και την αναμονή για τις βουλευτικές εκλογές) μπορεί με "μεσσίες" και "εργολάβους λύσεων" να υπάρξει μια ανακούφιση για τα λαϊκά στρώματα, μια αλλαγή πορείας, όσο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία είναι στη γωνία, ανοργάνωτοι. Με βάση και τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή στις μέρες μας, αποδεικνύεται πως η μόνη ψήφος που έπεσε εκεί που έπρεπε και δεν άλλαξε "χρώμα" ήταν αυτή στο ΚΚΕ. Η μόνη Κοινοβουλευτική Ομάδα που παραμένει σταθερή, με τις θέσεις της, τον αγώνα και τη δράση της, που δεν άλλαξε "χρώμα", είναι αυτή του ΚΚΕ. Εμείς νοιαζόμαστε για την επόμενη μέρα, γιατί δεν ψάχνουμε ψηφοφόρους αλλά συναγωνιστές στον αγώνα για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών κ.λπ.», ανέφερε ο Γ. Πρωτούλης.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Χοροζάνης επισήμανε την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης και του αγώνα, μέσα από επιτροπές και σωματεία, για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις καταστροφές και τα οποία έχουν οξυνθεί, ενώ αρκετά παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα, όπως η καταβολή των αποζημιώσεων για οικοσκευές κ.λπ. Οπως είπε, τη χρόνια εγκατάλειψη της περιοχής ακολούθησαν οι καταστροφές από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες, για να έρθει ξανά η πυρκαγιά και να ακολουθήσει εκ νέου η εγκατάλειψη.

Μετά τις ομιλίες έγινε συζήτηση με τους συγκεντρωμένους για τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής.

Οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους η πυρκαγιά και οι πλημμύρες αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο και της επίσκεψης που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικιστών Κινέτας.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολύβιος Τσίρκας έκανε λόγο για μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως η απουσία ακόμα και πόσιμου νερού, οι σχολικές υποδομές, οι συγκοινωνίες, η έλλειψη σχεδίου πόλης κ.λπ. Πάνω σε αυτά, όπως σημείωσε, ήρθαν και τα προβλήματα που άφησαν πίσω οι καταστροφές που έπληξαν την περιοχή την προηγούμενη περίοδο για να οξύνουν περισσότερο την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, συνέχισε, παρά τις όποιες εξαγγελίες από τους αρμόδιους, μετά τις καταστροφές υπάρχει στασιμότητα τόσο σε επιμέρους ζητήματα, όπως η καταβολή αποζημιώσεων κ.λπ., όσο και σε γενικότερα που αφορούν τα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ