Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΕΛΒΟ
Κάλεσμα αγωνιστικής κλιμάκωσης απέναντι στις αντεργατικές εξελίξεις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), των εργαζομένων της, αλλά και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, είτε μέσω του λουκέτου και της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της είτε μέσω της ιδιωτικοποίησής της, αφού προηγουμένως την απαλλάξει από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα.

Οπως φαίνεται, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει την ειδική εκκαθάριση, αλλά μεταθέτει από μήνα σε μήνα τον τρίτο διαγωνισμό που έχει αναγγείλει για την ιδιωτικοποίηση. Ταυτόχρονα, σπρώχνει τους εργαζόμενους προς την «επιλογή» των μετατάξεων, που έχουν καταληκτική ημερομηνία το τέλος Φλεβάρη. Την ίδια στιγμή, τα χρηματικά διαθέσιμα αρκούν το πολύ για την πληρωμή των εργαζομένων στις 10/3.

Μπροστά σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, το ΔΣ του σωματείου (ΔΗΣΥΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΔΑΚΕ) δεν οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά επιλέγει την τακτική των συναντήσεων με υπουργεία για... διευκρινίσεις για τις μετατάξεις.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΛΒΟ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν να σταματήσει τώρα η ειδική εκκαθάριση, να οριστεί διοίκηση, να ανατεθούν στην ΕΛΒΟ και να χρηματοδοτηθούν προγράμματα με βάση τις λαϊκές ανάγκες, να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστούν η μισθοδοσία και η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο όλες οι θέσεις εργασίας, να επανέλθουν μισθοί και δικαιώματα στα προ κρίσης επίπεδα, να καταργηθεί το μισθολόγιο - φτωχολόγιο.

«Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ», τονίζει η ΔΑΣ, «να παλέψουμε χωρίς αστερίσκους, στην πράξη και όχι στα λόγια, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εκποίηση, για ΕΛΒΟ 100% στο Δημόσιο, ενταγμένη σε αποκλειστικά κρατικό φορέα αμυντικής βιομηχανίας, που να παράγει με βάση τις λαϊκές ανάγκες, τόσο στρατιωτικά οχήματα και οχήματα του τομέα ασφάλειας, όσο και σε περίοδο ειρήνης πολιτικά οχήματα για τους διάφορους τομείς της κοινής ωφέλειας».

Καλεί σε κοινή πάλη με ενιαίο πλαίσιο «με τους εργαζόμενους στην πολεμική βιομηχανία και στον κλάδο τόσο σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ναυπηγεία, ΛΑΡΚΟ κ.ά.) αλλά και με τους εργαζόμενους επιχειρήσεων με κερδοφορία που αρνούνται πεισματικά να παραχωρήσουν και το παραμικρό από τα κλεμμένα από τους εργαζομένους τους στη φάση της ύφεσης (Ομιλος Στασινόπουλου, Ομιλος Μυτιληναίου, "Πυραμίδα" κ.ά.)».

Με βάση τα παραπάνω καλεί το ΔΣ του σωματείου να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση για τη διαμόρφωση πλαισίου πάλης, με σχέδιο και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πραγματικό δίλημμα με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ (2021-01-14 00:00:00.0)
Απεργία χτες από τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ (2017-11-02 00:00:00.0)
Χρηματοδότηση και πορεία ιδιωτικοποίησης (2014-11-26 00:00:00.0)
Σχέδιο εκκαθάρισης για να παραδοθούν στα μονοπώλια (2013-07-28 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες το 100% (2012-09-12 00:00:00.0)
Μοιράζουν τα φιλέτα (1998-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ