Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μοιράζουν τα φιλέτα

Κυβερνητική σύσκεψη όπου αποφασίστηκε η άμεση ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ και η δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης των ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ και ΕΒΟ

Αρχισε η διαδικασία της μοιρασιάς των φιλέτων και του ξεπουλήματος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Χτες στο υπουργείου Εθνικής Οικονομίας πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου και Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου,με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση του τομέα αυτού της οικονομίας. Αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες καθώς επίσημες ανακοινώσεις δεν υπήρξαν, η άμεση ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, όπως αποφασίστηκε, θα προωθηθεί με την ανάθεση σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος θα εξετάσει τις "εναλλακτικές" λύσεις που υπάρχουν για την αποκρατικοποίηση, ώστε να επιλεγεί η πλέον... αποτελεσματική. Να σημειωθεί ότι της απόφασης για ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, προηγήθηκαν, το προηγούμενο διάστημα, προγραμματικές συμφωνίες με το υπουργείο Αμυνας, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών, για την κατασκευή χιλιάδων οχημάτων για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τις τρεις άλλες πολεμικές βιομηχανίες, ΠΥΡΚΑΛ, "Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία" (ΕΑΒ) και "Ελληνική Βιομηχανία Οπλων" (ΕΒΟ), αποφασίστηκε να ανατεθεί στις διοικήσεις τους η κατάρτιση μέσα σε μια βδομάδα "επιχειρησιακών σχεδίων", τα οποία και θα υποβληθούν στην κυβέρνηση. Στη χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη δόθηκε η κατεύθυνση για μειώσεις στο προσωπικό των αμυντικών βιομηχανιών, μέσω μετατάξεων στα υπουργεία Αμυνας και Δημόσιας Τάξης. Πάντως, ο προσανατολισμός της κυβέρνησης, που φαίνεται να είναι απόφαση, είναι η συγχώνευση - απορρόφηση των κερδοφόρων τμημάτων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από ξένους κολοσσούς της πολεμικής βιομηχανίας, πράγμα που θα σημάνει την ουσιαστική διάλυσή της και τη μετατροπή παραγωγικών κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας σε εμπορικά κέντρα των ξένων βιομηχανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ