Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Το φιλειρηνικό κίνημα δε σιωπά

Μαχητική πορεία ειρήνης την Κυριακή το πρωί διοργάνωσαν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, καταγγέλλοντας τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, τις τελευταίες προκλήσεις του Αμερικανού πρέσβη και την "επίσκεψη" του "Λαμπούν" στο Φάληρο

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ενεργητικής λαϊκής πάλης έστειλαν το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες αγωνιστές της Ειρήνης των Βορειοδυτικών Συνοικιών της Αθήνας. Με την αξιέπαινη πρωτοβουλία της διοργάνωσης τοπικής πορείας Ειρήνης ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ, οι Επιτροπές Ειρήνης Καματερού, Ανω Λιοσίων, Ζεφυριού, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων απέδειξαν περίτρανα τη σημασία που έχει η φωνή του φιλειρηνικού κινήματος να φτάνει σε κάθε γειτονιά και σοκάκι της πατρίδας μας.

Και είναι αλήθεια ότι οι φωνές που αντήχησαν στους λόφους του Καματερού και των Ανω Λιοσίων, στην ίδια περιοχή που πριν από λίγο καιρό είχε πνιγεί στην κυβερνητική αναλγησία, οι φωνές αυτές ταρακούνησαν, ενημέρωσαν, απαίτησαν και διατράνωσαν τη θέληση πολλών τίμιων λαϊκών ανθρώπων να ζουν ειρηνικά χωρίς τον κίνδυνο του πυρηνικού ολέθρου.

Σηκώνοντας τα πανό του αγώνα στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, από "τα σίδερα Ζωφριάς" οι οδοιπόροι της ειρήνης ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους. "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", "Μαζέψτε τον πρέσβη των Αμερικανών, δεν είμαστε τσιφλίκι των Ιμπεριαλιστών" και "Βαλκάνια χερσόνησος ειρήνης και φιλίας, ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ - Γερμανίας", ήταν τα πρώτα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ακολουθώντας τη Λεωφόρο Χασιάς έβρισκαν στη διαδρομή την ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, που πρόθυμα έπαιρναν το ενημερωτικό υλικό και πολλοί από αυτούς προσχωρούσαν στην πορεία.

Οι οργανώσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" της περιοχής έδωσαν το μαχητικό τους "παρών" στην πορεία και με τα συνθήματα "Οι νέοι δε μασάνε την κοροϊδία, να φύγουνε οι βάσεις και τα πλοία", "Εμπρός Λαέ στην πρώτη τη γραμμή, να φύγει ο 6ος Στόλος και οι Αμερικανοί", έδειξαν την αταλάντευτη θέλησή τους να αντιπαλέψουν την προσπάθεια που γίνεται από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους βαστάζους τους να δείξουν ένα δήθεν φιλικό πρόσωπο, όπως επιδιώκουν με την παρουσία αυτές τις μέρες του αντιτορπιλικού "Λαμπούν" στο Φάληρο.

Ετσι για δύο και πάνω ώρες, η φωνή του φιλειρηνικού κινήματος έφερνε το κάλεσμα στο λαό της περιοχής να δώσει δυναμική απάντηση στις προκλήσεις του Αμερικανού πρέσβη και των "Ράμπο" που έρχονται να "ξαποστάσουν" στη χώρα, να συμμετάσχει μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού, το συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, στο Τροκαντερό, για να τους χαλάσει τις φιέστες "υποδοχής".

Το ίδιο κάλεσμα για το δυνάμωμα του φιλειρηνικού κινήματος και της ανανέωσης του ραντεβού στο Τροκαντερό, απηύθυνε και ο Νίκος Παπακωνσταντίνου,γραμματέας της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στην εκδήλωση που ακολούθησε στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων, όπου τερμάτισε η πορεία. Αφού υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, κατέληξε απαντώντας με έμφαση στις προκλήσεις του Αμερικανού πρέσβη: "Δε σας φοβόμαστε κύριε Μπερνς, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο σας, θα επιμείνουμε στον Αγώνα για λαϊκή αφύπνιση και ενεργοποίηση, γιατί τις αξίες της ειρήνης, της φιλίας των λαών, της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας δεν τις διαπραγματευόμαστε, τις διεκδικούμε στο ακέραιο".

Μαζί με τους οδοιπόρους της Ειρήνης βρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Ζεφυρίου, Γ. Λάππας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγ. Αναργύρων Γ. Θεωδωράτος και Ιλίου Ν. Τριανταφύλλου,ενώ συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα Παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων Καματερού, Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Ιλίου, επίσης τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ της περιοχής, ενώ πολύ ιδιαίτερη ήταν η προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Αναργύρων που επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ