Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδοκίμασαν τον Μπερνς

Ενα καλό μάθημα πήρε ο "ανθύπατος" του "πλανητάρχη", όταν το Σάββατο εμφανίστηκε στο Τροκαντερό για να ανέβει στο αντιτορπιλικό "Λαμπούν". Τα παιδιά της "Νεανικής Δράσης",που με την παρουσία τους απέτρεψαν τους Αμερικανούς ναύτες να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, έδειξαν στον Ν. Μπερνς ότι η δουλική στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά αισθήματα του λαού μας. Οι υποδαυλιστές της ειρήνης Αμερικανοί ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι.

Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι νεολαίοι και οι άλλοι συγκεντρωμένοι τον πρέσβη των ΗΠΑ, όταν θέλησε να ανέβει στο θωρηκτό "Αβέρωφ" για εθιμοτυπική επίσκεψη, μετά την επιστροφή του από το "Λαμπούν". Το σύνθημα "Μαζεύτε τον πρέσβη των Αμερικανών, δεν είμαστε τσιφλίκι των ιμπεριαλιστών", δονούσε την ατμόσφαιρα και εναλλασσόταν με τα συνθήματα "Εμείς δεν προσκυνάμε φονιάδες των λαών, πάρτε το χαμπάρι Γιάνκινς go homme" και "Οι νέοι δε μασάνε την κοροϊδία, να φύγουν οι βάσεις και τα πλοία".

Αρον άρον ο Ν. Μπερνς και η συνοδεία του μπήκαν με σκυφτό το κεφάλι στα αυτοκίνητά τους, ενώ το σύνθημα "Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή, να φύγουν οι βάσεις και οι Αμερικανοί" τους ...συνόδευε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ