Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπαράθεση για το δάνειο Πολάκη

Νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκάλεσε η χορήγηση δανείου ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε από την τράπεζα «Attica Bank» ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η χορήγηση του δανείου έγινε γνωστή από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τον Π. Πολάκη να μιλά σε ανάρτησή του για «αναγκαστικό δανεισμό προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου», υποστηρίζοντας ότι λόγω της υπουργικής ιδιότητάς του σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα του «χειρουργού - εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου», και τη ΝΔ να αφήνει με τοποθετήσεις της υπονοούμενα για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε το δάνειο.

Παράλληλα, τη χορήγηση του δανείου επιβεβαίωσε χτες με ανακοίνωσή της και η τράπεζα, επισημαίνοντας ότι «κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα» καθώς και ότι «όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές τράπεζες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ