Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «μάχη της ταμπέλας» δεν κρύβει τη συμφωνία τους στα ΝΑΤΟικά σχέδια

Για το όνομα της «Βόρειας Μακεδονίας» στις ταμπέλες της Περιφέρειας μαλώνουν τις τελευταίες μέρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, Απ. Τζιτζικώστας, και ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια, Χρ. Γιαννούλης, με τον μεν πρώτο να λέει ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στους δρόμους που βρίσκονται υπό την ευθύνη της Περιφέρειας και τον δεύτερο να ζητάει «εξηγήσεις» για καταστρατήγηση «όσων προβλέπονται σε μια διεθνή συνθήκη που επικύρωσε η Ελληνική Βουλή».

Σχολιάζοντας τη «μάχη της ταμπέλας», σε κοινή τους δήλωση, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνουν: «Πέρα από την κωμική διάσταση του ζητήματος, η αντιπαράθεση των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την προσπάθεια να στηθεί μια κάλπικη και άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς που συμπλέοντας στις στρατηγικές επιλογές τους, απέμεινε να "μαλώνουν" για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας στις ταμπέλες της Περιφέρειας.

Η διατήρηση των σημερινών πινακίδων "Σκόπια" σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τη συμφωνία. Απλά ψαρεύει προεκλογικά στα θολά νερά του εθνικισμού και "δίνει πάσες" στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιό του περιφερειάρχη να στήνει προεκλογικά δήθεν "προοδευτικά μέτωπα"».

Προσθέτουν πως κοινός παρονομαστής και των δύο, «όπως και των κομμάτων τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σύγκλιση στην ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Γι' αυτό άλλωστε και σιωπούν εκκωφαντικά στα εν εξελίξει σχέδια για μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ».

Και καταλήγουν: «Συμπέρασμα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζιτζικώστας και Γιαννούλης, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το λαό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ